03.25 pip

Ligger i sängen och tittar i taket. Jag har precis gått och lagt mig igen efter att ha varit uppe en timme för att byta sängkläder och natta om barn.

För dryga timmen sen vaknade jag av att Damien började gråta. Förutom att jag vaknade av det så brydde jag mig inte. Han låg i sitt rum och där låg ju även syster som är på helgbesök med sin 7 åriga dotter. Hon hade ju nattansvaret för det barn som sov i ”hennes” rum.

Minuten senare öppnare syrran dörren…

– Dottern har kräkts över hela mig och Damien så jag behöver barnvaktshjälp.

Jaha… Är det inte egna barn så är det andras. Nästa tanke gav mig en klump i magen… Magsjuka!! Hoppas för allt i världen att det inte är magsjuka!! Jag har ju varit hemma och vabbat hostiga och febriga barn en vecka, och de senaste två månaderna har det gått bort ytterligare 2 veckors vabbande på grund av både vinterkräksjuka och magsjuka. Jag börjar snart se att det växer fram vingar på min tjänst på jobbet. Dessutom har jag massor att göra nu när jag varit borta en vecka. Det mest akuta är löner. Folk måste ju få sina löner!

Man kan ju inte rå för att man blir sjuk, men det är ju löjligt att det är så extremt mycket just under denna tid på året. Hur går alla verksamheter runt egentligen?!

Jag klev upp ur sängen och tog fram nya sängkläder och några handdukar och gick sedan in till madrassen som låg på golvet i pojkarnas säng. Där låg en handlingsförlamad liten flicka och rörde inte en muskel, trots att hela hon var full i kräks och låg i densamma. Syrran stod med Damien i badkaret och tvättade av honom den ofrivilliga duschen av en uppsjö av godis.
Efter lite tjat fick jag upp den lilla flickan från madrassen så att jag kunde byta sängkläder och kuddar och lagom till att jag var färdig blev det barnbyte, så flickan fick ställa sig i badkaret och Damien fick komma in till mig i barnrummet och nattas om.
När både jäntan och syrran var rena och torra så tog syrran över nattandet så att jag kunde gå och lägga mig igen. Men här ligger jag då och tittar i taket och väntar på att John Blund ska komma tillbaka.

Lämna ett svar