11 dagar kvar

Ja nu är vi inne på juli månads sista dag och nästa månad börjar trollen dagis. Så bitterljuvt.

Men jag kommer inte att börja jobba förrän om en månad, och då bara på deltid, så det kommer att bli en mjukstart för oss alla tre.

Här hemma märker jag kläder som en tok, tillverkar namnnapphållare och beställer dagiskläder. Det är alltså fullt med förberedelser inför dagis starten. Att det går mycket pengar nu är ingen underdrift. Bara ytterkläder kostar ju skjortan och halva slipsen! Helst vill ju dagis att man har dubbla uppsättningar ifall ena blir blöt och för den delen är det ju smidigt att ha en uppsättning regnkläder hemma och en uppsättning på dagis så att man slipper släpa halva garderoben fram och tillbaka. Men men tvillingar blir det tokdyrt. Det blir ju inte två, utan fyra uppsättningar av allt då! Jag har därav valt att köpa två olika storlekar. Visst blir kostnaden densamma, men om jag gissat rätt kommer dom hamna mitt emellan två storlekar under vintersäsongen, och då kan dom ju förhoppningsvis använda båda storlekarna med undantag för början och slutet på säsongen då ena storleken får samsas mellan hem och dagis. Densamma gäller regnkläder som vinterkläder.

På dagis vill man gärna ha lite slit-å-släng kläder, även om dom såklart ska vara hela och rena. För att dölja små fläckar som inte går bort kan man färga plagget eller trycka något motiv på det. Det kan man ju såklart även göra utan att plagget är fläckigt, men det är ett tips för att förlänga ”livstiden” på plagg. Jag föredrar tryck.  Då är det garanterat ingen som har samma plagg, inte annat än brorsan då såklart 😛

Transferpapper kan man köpa på exempelvis Clas Ohlson, kontorshandel eller hobbybutiker. Sen är det bara att skriva ut ett motiv man vill ha och stryka på.

Textiltryck

 

Lämna ett svar