16 och fler på G

Så en dokumentär på TV för några dagar sedan och jag började tycka att jag nog överreagerar med oron över att få två småttingar.

Det var en brittisk dokumentär om ett par som har 16 (!) barn – och som till och med planerar flera… 😮

Mamman jobbade inte. Jag vet inte om det framgick varför, men logiskt vore ju för att hon alltid haft småbarn och för att barnen och hemmet behöver tas omhand. Pappan jobbade i familjens bageri, så jag kan inte tänka mig att det ger speciellt mycket stålar. Dom fick 160 pund i barnbidrag per månad (ca 1.700 kr) och den summan täcker ju inte ens maten för alla barn! Dom bodde i en villa på 10 rum och kök, och det lär väl kosta en hel del i drift och underhåll med så stort hem och hushåll. Det verkade inte gå någon som helst nöd på barnen och dom åkte även på semestrar. Jag kan inte fatta hur dom får ihop det?! Och då är jag ändå väldigt ekonomiskt lagd…

Till råga på allt så hade äldsta dottern fått en knodd, och hon, lilltösen och hennes sambo bodde också under samma tak! Det var alltså 20 personer som bodde tillsammans 😮  (Och jag som gnäller lite över att behöva ge upp gästrummet för tvillingarna… hahaha)

Ser fram emot nästa avsnitt! Serien heter 16 kids and counting och går på TV3 (Finns även på TV3 Play)

Lämna ett svar