1:a Advent

Då var det december och första advent. Paketkalendern har invigs för i år och snön har kommit. Förhoppningsvis för att stanna ett tag.

Det har börjat blivit lite mer lugnt här hemma. Visst är det slagsmål och gnäll flera gånger varje dag, men barnen kan leka snällt lite längre stunder och sitta still och titta på TV. Det är verkligen välbehövligt efter en helt hysterisk höst. Bara en sån sak att jag låg kvar i sängen till 8.40 idag! Visst var barnen in till mig ett antal gånger för att visa eller berätta nåt, och ljudnivån när dom lekte var emellanåt att jämföra med när en orkan drar fram. Men bara en sån sak att dom faktiskt klarar sig själva och kan hålla sams… typ… inte har slagsmål i alla fall 😛 

Ibland avundas jag dom som är två föräldrar, eller åtminstone har lite egentid varannan helg. Att bara få vakna i tystnad, ligga och dra sig i sängen. Dricka sitt morgonkaffe varmt. Sticka iväg en snabbis på ICA när man glömt köpa mjölk. Städa och ha hela huset rent innan det blir stökigt och skitigt igen. Att få gå och strosa i affärer i lugn och ro. Att få fika med nån kompis utan att behöva ha fokus på vad barnen gör. Att få gå ut någon kväll, kanske en bio, en barrunda eller få sig en massage.
Men har man barn, och speciellt är ensamstående på heltid, så krävs det planering och tid för att göra allt, och då blir det sällan att nåt blir av alls.

Syrran och systerdotter var och hälsade på för några helger sedan. Dotterns pappa var helt frånvarande i väldigt många år, så hon vet hur det är att vara ”låst”. Även om hon bara skulle stanna två nätter och vi inte setts sen i somras, så erbjöd hon att jag kunde åka iväg över natten för att få lite egentid. Hur fantastiskt är inte det?! Ska man göra en ensamstående förälder glad, så erbjud barnvakt! Det är nog den bästa present man kan få.

Kommentera