2130

Förra måndagen gjorde jag en beställning från ett nytt ställe efter att ha fått tips från en tvillinggrupp på Facebook. Jag var som ett barn i en godisaffär när jag surfade runt i webbshopen – för Oj, vilka kanonpriser!! Allt detta x 2 fick jag för 2.130 kr;

superbilligt

Frakt tillkom på detta med 158 kr, men det var det helt klart värt. Jag menar… skor för 59 spänn! Då spelar det liksom inte nån roll om det passar eller om det bara håller en månad eller två. Barnen växer ju så det knakar så dom hinner ju oftast växa ur allt innan det är slitet och behövs kasseras.

Garderoben börjar nu smått bytas ut från 86 till 92 allt eftersom dom växer ur plaggen. För även om lappen säger 86 så är det oftast skillnad mellan olika märken. Fjolårets vinteroverall står det 80 i – den badade dom i hela förra vintern och dom kan fortfarande ha den!

Så vart har jag då shoppat kläder till dessa kanonpriser? Jo, på SportsDirect. Priser och språket visas på svenska, om man så vill, och eftersom att leveransen sker inom EU så tillkommer inga tullavgifter, utan det som du i kassan betalar, efter att ha valt fraktsätt, är det slutliga priset.

När varorna kommer till Sverige är det Schenker Privpak som levererar – ända hem till dörren 🙂

Så igår kom då varorna, exakt en vecka från att jag la beställningen. En stor kartong som jag snabbt rev upp och exalterad började inspektera alla varorna. Jo, allt jag beställt hade kommit. Men det gick inte att förlita sig på storlekarna, den saken är säker.

image

Här har vi två byxor i samma storlek, 2-3 år. Som synes så det undre paret flera storlekar större! Det övre paret motsvarar 92-98, men det andra paret får jag nog vänta med tills att dom blir 4! 😛 Så länge det är för stort gör det ju visserligen inget, då växer dom ju i plaggen förr eller senare. Inget av det jag beställt var för smått utan var, minst, motsvarande 92.

Så kom vi till skorna jag beställt. Av 4 par var det bara 2 som var rimliga i storleken – Disney Cars skorna samt gummistövlarna.

image

Skorna på bilden har båda innermått 16,5 cm. Det är bara det att den högra skon är storlek C6, alltså ska motsvara 23, och den vänstra skon är storlek C8, som ska motsvara skostorlek 25,5! Dom andra gympaskorna med rött på skulle motsvara storlek 24 och hade innermått 17, vilket är innermåttet för storlek 26. Gummistövlarna i storlek C6 stämde hyffsat bra för storlek 24 med 15 cm innermått. Men nu står jag här med 3 par (x 2) gympadojor i storlek 25-26 och inga par i storlek 23-24. Men, men… dom växer ju i dom 🙂

Även om storlekar var lite off så kommer jag definitivt att beställa härifrån igen. 🙂

Lämna ett svar