50% felande

Jag har tidigare skrivit om att Damien dricker så väldigt mycket vatten och han går på utredning för detta. Det har tagits massor av prover på honom; urinprover, blodprover, blodsocker, puls, andetag, vikt, längd, temp… och i flera omgångar.

Förra veckan var vi tillbaka på barnkliniken igen efter att de senaste provsvaren hamnat i gråzonen än en gång. Ibland blir det tydligen så bara… att värdet varken visar bra eller dåligt. Så under midsommmarhelgen fick jag notera varje milliliter vätska som Damien fick i sig och så väga varje blöja därefter.

Igår var jag med barnen och deras farmor för att köpa en ny hemtelefon, då barnen lekt sönder den befintliga så det bara piper om den så fort man försöker svara eller ringa. När jag stod där i affären så ringde läkaren, som då hade fått siffrorna efter midsommarens mätningar. Det positiva var att mängden urin i förhållande till intaget av vätska var bra, det negativa var att han drack åt h*e för mycket! 50% för mycket för att vara exakt. Ett barn på 9 kg ska dricka 1 liter vätska per dygn (ej inkluderat den vätska som dom får i sig genom maten, välling undantagen vilket räknas som vätska), Damien dricker 1,5 liter. Och då har det ändå varit kontrollerat under mätperioden. Normalt sett har ju pojkarna fri tillgång till vatten då dom alltid har vattenflaskor som står framme så att dom kan dricka när dom är törstiga. Men eftersom att jag var tvungen att hålla koll på Damiens intag så fick jag stå och övervaka hela tiden när jag gav dom flaskorna och så ta ifrån dom flaskorna när dom druckit sig otörstiga.

 

Nu har vi påbörjat ett nytt dygn av mätningar där jag då ska begränsa intaget vätska till 1 liter. Inte för att jag vet vad det skulle hjälpa eller ge för svar? Men, men …. jag får följa läkarens ordinationer och se vad som döljer sig bakom den luckan 🙂

2 thoughts on “50% felande

  1. Oj. En liter vätska exklusive den i maten? Det är inte vi i närheten av. Bra dagar dricker killarna en 100 ml tillsammans förutom ersättning på 150ml vatten (tar iofs 160ml just för extra vatten sen de var magsjuka för ett par månader sedan) samt välling på 2dl vatten.

    1. Kevin dricker nog inte heller 1 liter per dygn utan det är nog mer närmare vad dina barn dricker. Så det är ju inte så konstigt att jag regerade över att Damien dricker så mycket. Det är ju sån markant skillnad!
      Jag tycker att huvudsaken är att barnen alltid har tillgång till vatten, då dricker dom ju när dom är törstiga. Jag har heller aldrig varit nån stordrickare och dricker inte i närheten av de 3 liter som rekommenderas för vuxna.

Lämna ett svar