600% mertid

Det här med att barn är tidskrävande är ingen överdrift. Ta till exempel tiden det tar att komma iväg nånstans! Det som normalt sett tar några minuter tar helt plötsligt närmare timmen!

Innan barnen slängde jag på mig en jacka, ett par skor, låste dörren, gick ner till bilen och for till jobbet. Från att jag började ta på mig tills att jag var framme på jobbet hade det gått 10 minuter. Åtminstone en normaltrafikerad dag.

Igår gjorde jag en ”testrun” för att se exakt hur lång tid det tar med allt, bara för att vara ute i rätt tid på måndag då jag börjar jobba.

Från att jag öppnade ytterdörren hemma, med barnen redan påklädda ytterkläder, så tog det 40 minuter dörr till dörr!

Att bära ner vagn och barn för trappen, ner till bilen och packa in allt… bara det tog de 10 minuter som det annars tagit mig att åka till jobbet. Eller för att vara exakt så tog det 12 minuter. 5 minuter senare parkerade jag utanför dagiset. Då ska vagnen och barnen ur bilen och så ska man in på avdelningen och klä av barnen alla kläder och sen lämna över dom till personalen och säga hejdå. När jag satte mig i bilen igen hade det gått 30 minuter från att jag öppnade ytterdörren hemma. Och nu snackar vi ändå bara skor och jacka som ska av. I vinter så är det ju bra mycket mer kläder som ska krånglas av ovilliga barn och så har vi ju tiden det tar att krångla på dom alla kläderna hemma också innan man ska iväg. Så jag kan nog lugnt lägga på en tjugo minuter till och vips så var vi uppe i en timme, alltså 600% längre tid än att göra samma sak ensam.

Nu ligger ju inte dagiset så speciellt långt bort. Det tar mig, ensam, 3 minuter från ytterdörr till ytterdörr att promenera. Men att åka bil tar desto längre tid eftersom att man måste åka runt hela bostadsområdet för att ta sig dit med fordon. Hur det blir när snön kommer vill jag ens inte tänka på! Det här bostadsområdet verkar ha prio 73 när det gäller skottningen. Både handskottningen utanför portar och skottningen på gångvägar och bilvägar med hjullastare. Det är en sak att ensam pulsa genom halvmeterhög snö för att ta sig till bilen, som man då måste skotta fram oavsett om om det är oskottat eller plogat – för då är det en stor snövall bakom bilen. Det är en helt annan femma att försöka ta sig iväg med barnvagnen i en halvmeter snö! Jag har redan förvarnat dagis om att barnen förmodligen kommer att vara ”vagnlösa” titt som tätt då jag kommer att bli tvungen att ta dom i pulkor ner till bilen för att ens komma iväg.

Det är tur jag har bra arbetsgivare som inte skulle gnälla om jag kommer för sent till jobbet 😀 Att planera med tider är inte det lättaste när man har barn kan jag säga 😛

 

Lämna ett svar