Är det inte det ena…

Jag känner mig som världens hypokondriker eller nåt. Skrev ju tidigare om alla ”roliga” saker som hänt med mammakroppen och det verkar bara komma nya saker hela tiden 🙁

Jag fick ju ny antibiotika av förlossningsläkaren så att jag kunde börja amma igen. Men vad hjälpte det när mjölken börjat sina?!

Jag vet inte om det beror på antibiotikan, stressen, tristessen, nån mental blockering eller vad det är. Men från att ha pumpat runt 75 ml var 3:e timme får jag nu knappt ut 25 ml 🙁

Typiskt. Nu när Kevin äntligen fattat galoppen med amningen också och sög tag och sög i sig för glatta livet för första gången igår. Två små hungriga och amningsvilliga pojkar och knappt bröstmjölk för en liten mellis.

Till råga på allt… med den nya antibiotikan har jag dragit på mig svamp i underlivet också 🙁 Tydligen en vanlig bieffekt fick jag reda på. Skräp!!! Jag är ju tillräckligt frustrerad och har dåligt tålamod som det är med allt som pågår. Ett kliande underliv är ju inte direkt något som förbättrar det hela….

Magen har ju börjat komma igång, men jisses vad knepig den är! Nu snackar jag då alltså vid toalettbesök (för att uttrycka mig lite trevlig 😛 ). Både färg och konsistens är som pojkarnas, och har du bytt bajsblöja på ett spädbarn så vet du vad jag snackar om. Har du inte gjort det, så tänk Jordnötssmör….

Under graviditeten hade jag ju problem med att äta varm mat. Tydligen har jag fortfarande det. En halv Felix paj är vad jag få i mig, sen växer det i munnen och tar tvärstopp. Men jag är fortfarande hungrig och magen kurrar. Men det är totalt omöjligt att tvinga i sig något mer. En sallad eller frukt skulle vara kanon att få knapra på, men det är väldigt begränsat med förvaringsutrymme i patientköket, så jag har ju inte plats för att kunna ha sånt här.

Jag är tydligen inte bara hypokondriker, jag är även jordens värsta gnällspik känns det som, men jag är sååååå urless på att vara här så jag är alldeles grinfärdig av hemlängtan. Och det blir ju inte bättre av att veta att jag har 5 veckor kvar här 😥

3 thoughts on “Är det inte det ena…

  1. Ang. amningen så kan jag kanske trösta dig med att produktionen förhoppningsvis kickar igång och ökar nu när bebbarna har fattat grejen. Bebisar är betydligt bättre på att driva fram mjölk än vad en amningspump är …

    När det gäller mat – funkar det med tillagad mat som du har kylt ner? Jag tänker att du i så fall kan värma t.ex. en paj och låta den svalna innan du äter? Pastasallad kanske kan funka? Torkad pasta behöver ju inte förvaras i kyl och det krävs kanske inte lika mycket/lika utrymmeskrävande grejer som till en vanlig grönsallad? Kanske får du plats med en burk potatissallad och något litet till? T.ex. bönor finns ju på små tetra nuförtiden. Är du inte vegetarian funkar det kanske med någon burk makrill eller tonfisk? Ägg som du kokar och äter kalla?

  2. Tack för tips. Först… allt smakar blä. till å med favoriträtter (som makrill) 🙁 Pasta gillar jag inte, inte heller majonäs (potatissallad går alltså bort), bönor eller kalla ägg. 1 varmt ägg går bra men det finns bara en jumbokastrull som delas av 14 familjer! Vi delar dessutom på 1 kyl och 1 frys, så utrymmet vi får är väldigt begränsat.

  3. Säger samma sak. Bebisarna stimulerar bättre än pumpen. Jag trodde aldrig jag skulle kunna helamma sen helammade jag tills han var åtta månader! Viktigt att dricka mycket och försöka hitta något du kan få i dig. Finns ju soppor och juicer så får du i dig både vätska och lite mera energi förutom maten du annars lyckas få i dig. Det kan du ju dessutom dricka lite och ofta så kanske det inte tar stop på samma sätt. Grönsaksoppa, blåbärsjuice, apelsinjuicen, nyponsoppa, äppeljuice, varma koppen osv. Behöver heller inte tillagas på samma vis.

Lämna ett svar