Arma gosse

Vad roligt det är med trollungarnas utveckling. Allt nytt dom lär sig och deras små egenskaper.

Kevin har ju alltid varit den lugna, tysta typen medan Damien den mer högljudda och aktiva. Så var det redan i magen.

Kevin är en liten chatterbox. Speciellt på morgonen, då ligger han och jollrar och ler som om det var hack i en vinylskiva 🙂 Han studerar allt med nyfikenhet och kan ligga tyst och titta på omvärlden. Babygymmet har ju blivit intressant att titta på, men ett vitt tak duger utmärkt det också.

Damien jollrar inte lika mycket, men skrattar en hel del. Och så använder han armarna rätt mycket nu. Det började förra veckan med att han greppade tag i mina fingrar och för dom mot munnen, eller slår på sig själv eller mig med sina snabba armviftningar.
Redan på neo så sög pojkarna på tummen och handen, och på varandra också för den delen. Men det var ju en reflex, och något som jag förhindrade så snart jag såg eftersom att jag inte vill att dom ska få den ovanan. Det är ju liksom svårare att ta bort tummen än nappen 🙂 Nu har Damien medvetet börjat stoppa in tummen i munnen. Inte handen eller något annat finger, utan just tummen. Det är väl bra på ett sätt eftersom att han då blir nöjd när han har något att suga på, men ändå… det är ju inget jag vill att han ska göra, så nu får jag hålla extra koll på honom och stoppa in nappen istället när tummen åkt in.
Och på tal om napp… det börjar nog bli dags att byta ut Damiens napp. Kolla in hans snygga nappmärken 😛

nappmarke

Benen är han också rätt aktiv med och sparkar rätt mycket. Speciellt när man ska byta blöja! 🙂 Han sparkar mer med ena benet än det andra. Knepigt…
I går hände något nytt. 15 veckor gammal blev han väldigt medveten om sin hand. Han höll sin knutna näve framför sitt ansikte och stirrade på den som om han försökte få den att göra saker med tankekraft. Ögonen gick i kors på honom där han låg och studerade handen, flyttade den mot ögonen och så bort igen. Så höll han på ett bra tag och det såg precis ut som om han försökte lära sig hur armen fungerade. Det var lite som när man själv får ”sockerdricka” i armen så att man riktigt måste koncentrera sig för att få den att göra som man vill.
Lite senare satt han i babysittern som var instucken i babygymmet så att leksakerna var framför honom. Då ligger han slår på den enda saken som skallrar. När den stannat och ljudet tagit slut så slog han på den igen. Han hade flera saker framför sig, men det var just den här som var intressant. Så höll han på i flera minuter. Sen blev han less, trött och ville sova.

Kevin har inte riktigt börjat använda sina armar och händer än. Han vill gärna ligga och klämma på mitt ansikte lite när han ska sova på natten, men det är nog mest för att kolla så att jag ligger där bredvid och inte för att han undersöker mitt ansikte.

Lämna ett svar