Babyleksaker

Idag, 6 månader + 15 dagar och exakt en vecka från att första tanden ploppade upp, kan nu Damien stoltsera med hela två tänder i underkäken 😀
Kevin, däremot, är lika tandlös som den tag han föddes. Men inte gör det honom nåt… han tuggar och äter relativt stora bitar utan något som helst problem.

Och på tal om babymunnar. Grabbarna har en uppsjö av babyleksaker och vad gör små barn? Jo, dom undersöker saker med munnen. Inte helt ovanligt är det heller att det kommer dregel, spya och matkladd på dessa saker.

Det som förvånar mig är att nästan hälften av sakerna ej är tvättbara. Då snackar vi dom i tyg.
Man blir anvisad att torka med en fuktig trasa. Hm… dom som tillverkat dessa produkter har uppenbarligen aldrig haft småbarn!

Hur sjutton ska en fuktig trasa få bort blåbärskladd och spyor??! Nä, in med sakerna i en tvättpåse och kör ett handtvättprogram. Dom sakerna som överlever, överlever. Annars är det ju bara att kasta bort.
Jag menar… det är ju inte direkt hygeniskt att torka av leksakerna. Det blir mycket skit kvar då som det kan frodas bakterier i. Och så mycket som man bli uppmanad på alla håll och kanter att koka vatten som ska förtäras och sterilisera nappar och flaskar… hur det då vara okej med leksakerna som är i bäbisens mun minst lika mycket??

3 thoughts on “Babyleksaker

  1. Grattis till tand nr 2 Damien 🙂
    Men med eller utan tänder är dom mitt Guld 🙂 .
    Och du Christina är en perfekt mamma för mina barnbarn!!!

  2. Kan inte annat än hålla med ang. det där med leksakerna! Otroligt korkat.
    Jätteroligt att följa pojkarnas framsteg :).

Lämna ett svar