Badstund

Efter att ha lagt barnen om kvällarna har jag typ 2 timmar egentid tills att jag själv slocknar. På den tiden ska jag då äta, kolla tv, städa undan och ta mig själv ett bad. Allt hinner jag då inte att göra varje dag utan får prioritera från dag till dag.

Jag har tidigare försökt att ta mig bad tillsammans med pojkarna och det var väl inte fullt så trevligt som det låter. Pissljummet så man sitter och fryser, dåligt med utrymme, leksaker som slås i ansiktet och barn som klättrar på en.

Igår, efter att barnen badet, hällde jag upp badvatten åt mig själv och tänkte göra ett försök med grabbarna härjandes fritt i hemmet under tiden.

Men nåt härjande blev det inte. Båda stod som klistrade vid badkarskanten och lekte med skummet och vattnet. Varför hade jag inte provat det här tidigare?! Visst, det blev inte någon nersjunken tidningsläsning, men jag fick mig ett bad och grabbarna var underhållna.

Min fråga fick ett svar efter sisådär en schamponering senare då badskummet försvunnit och grabbarna hittat någon annat att leka med i vattnet… Nämligen innehållet i tvättkorgen. Jag fick sällskap av textiler i mitt badvatten och snart följde toapapper, tvättborste och locket till pojkarnas potta.

Mitt mysiga bad var helt plötsligt inte så mysigt längre…

Lämna ett svar