Banandröm

Mina barn älskar snacks. Men som är inte som andra barn som gärna vill ha kakor, glass och godis, nä det ska vara tomat, apelsin, äpple, kiwi och… Ost! Glada kons smältost för att vara exakt. Och chips! Ja, chips äter dom. Det är nog det enda traditionella snacksen som dom äter.
Dom fick smaka chokladgodis på julafton, men det ratades. Förra veckan stal Kevin en bit från en chokladask och sprang snabbt bort för att tugga i sig den. Men han kom tillbaka direkt och gav mig en halvtuggad, utspottad bit. Nej, choklad är ingen höjdare. Tur! Då får man ha den ifred 🙂

Något annat godis har dom inte fått smaka. Jag tycker det är onödigt att ge dom det och är glad så länge jag kan hålla dom borta från sockerbomberna som absolut inte är till nån som helst nytta. Tids nog kommer dom att börja äta godis, vare sig jag vill eller inte.

Men gotta får dom ändå, även om det inte kommer från godishyllan.

Fikar vi hos nån så får dom smaka en bit bulle eller kaka, men det är inget dom riktigt vill ha. Däremot en Festis eller lite saft… Det är en höjdare som dom mer än gärna tar emot när dom får. Så smaksatt dryck är som godis för dom, då dom annars dricker vatten.

Som efterrätt får dom yoghurt. Nu snackar vi inte Yoggi skogsbär utan Danonino barnyoghurt. Det älskar dom och vill gärna ha mer av. Den går även utmärkt att sätta en glasspinne i och frysa. Fast mina gillar inte när det är fryst för att det är för kallt att äta.

Jag gör även egen, sockerfri, mousse som efterrätt. Mixad frukt och vispad grädde. Det är allt som behövs…

Idag blev det banan.

En halv banan hårdmixas så den blir flytande, tillsammans med en matsked kakao. Detta rörs ner i en halv deciliter vispad grädde. Sen är det färdigt.

Även detta går att frysa in och göra sockerfri glass av. Jag fick lite över så jag gjorde två glassar åt dom. Kanske dom föredrar kallt en varm sommardag?

image

One thought on “Banandröm

Lämna ett svar