Barnens jul

Julen är barnens högtid. Tecknat på tv mest hela dagarna, godis så det står ut genom öronen, tomten som hälsar alla barnen en god jul, leksaker och presentpapper överallt.

Men när man tänker till…

Hur mycket det ändå ska vara ”barnens dag”, så blir det ofta tvärtom.

Julen är ju egentligen en tid att umgås och mysa gott tillsammans, men hur många gånger under denna dag får barnen höra ’inte nu’, ’jag står ju och fixar med mat’, ’nu pratar dom vuxna, du får vänta’, ’sätt dig och kolla på Kalle, jag har inte tid med dig nu’.

Det finns nog många liknande fraser som ett barn får höra denna dag. Det ska vara så stort och organiserat med allt, när det enda barnet egentligen vill, är att ha värme, kärlek och trygghet. Ja, och klappar då så klart. För det går ju inte att stoppa under stolen att barnen förväntar sig nya leksaker och glädjen att få riva av julklappspappret och se vad som finns därunder.

Här blir det inget stort julfirande. Det blir en dag som alla andra med undantag för att Kalle visas på tv och att dom får några klappar på eftermiddagen. Julmiddagen blir inget speciellt… Potatis, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad och gravad lax. Inget utav det hemgjort. Och så har jag lovat barnens farmor att dom ska få en varsin chokladtomte. Det är ju ändå julafton 🙂

Vi önskar er alla en riktigt magisk jul!

image

One thought on “Barnens jul

  1. Smakade Tomten gott?
    Jag älskar er från sjuksängen.
    Vi gör en mysdag senare
    Det behöver inte vara den 24/12 för att ha det mysigt och skojigt
    LOVE FRÅN FARMOR!!!

Lämna ett svar