Blommigt

Man blir väldigt tankspridd och glömmer massa saker som småbarnsförälder, så kanske att jag skrivit om detta förut. Då får det väl bli en påminnelse i så fall 🙂

Mina pojkar tror att mina blomkrukor är deras personliga sandlådor. Jag vet inte hur många gånger jag har sopat upp blomjord från golvet och gjort rent leksaker, barnhänder och torkat munnar.

När pojkarna började utforska de gröna växterna plockade jag bort alla och ”byggde” in dom i ett hörn. Även om detta är en någorlunda effektiv metod så vill jag ju ändå att dom ska lära sig att det är ajjabajja. Så förra veckan plockade jag fram några krukor och ställde tillbaka dom. Det gick hyffsat. Men efter några dagar började sandlådefasonerna och jag har fått sopat och ajjabajjat flera gånger per dag.

I köket har jag en jättestor kruka och istället för att plocka undan den, vilken jag inte har plats för någonstans, så satte jag plastpåse över krukan. Även om dom är där och leker sina förbjudna lekar, så får jag i alla fall ha kvar jorden i krukan.

Nu har jag lessnat på att sopa i vardagsrummet femtioelva gånger om dagen så nu har jag även plastat in krukorna där.

image

Lämna ett svar