Brrr

Det har varit riktigt kallt nu i en veckas tid. 15-20 minus om dagarna. Fick barnen välja så skulle dom gärna vara ute tills dom blev blå, men den här mamman tycker det är lite väl kallt för att vara ute, så vi har passat på att vara kreativa inomhus istället.

image

Vi har lekt med lera, målat med målarfärg, gjort plåttavlor/foliemålning, ritat med tusch och kritor. Det låter väl kanske inte så kreativt, men barnen älskar lera och färg och skulle nog helst vilja ha fri tillgång till det hela dagarna.

image

Tusch får dom normalt sett inte rita med då det fastnar som berget på både möbler, kläder och barn, men nu hade dom fått det i julklapp av sin farmor så jag gjorde ett undantag. Två dagar, och lika många bad, senare sitter det fortfarande fast som blekta tatueringar på deras händer, armar och magar. 🙁

image

Foliemålning är dom lite små för än, upptäckte jag. Det är ju ungefär som det där att rita i målarböcker… Nåt streck här och nåt sträck där och en lite krumelur på det, utan att bry sig om det minsta vart linjerna finns. Men nu har vi ju testat på det i alla fall.

För den som vill testa så tar man en bit kartong och skär några snitt i kanterna. Sen drar man snöre genom snitten lite kors och tvärs, och till sist lägger man aluminiumfolie över kartongbiten och drar försiktigt på det så att snörena kommer fram.

image

I morgon är ledigheten över för den här julen. Jag jobbade visserligen i torsdags för att få en mjukstart för barnen, men nu är det en hel vecka som gäller igen. Fast jag är fortfarande föräldraledig på fredagar så det är ju 4 dagars veckor som gäller än. 🙂

Kommentera