Dagisfoto

I November tog grabbarna sitt tredje dagisfoto och förra veckan damp det ner ett brev så att jag kunde göra en beställning.

Första året togs bilderna av Mima och då tog dom även syskonfoton. Andra året byttes fotografen till Photomic och därefter har det inte blivit några syskonfoton. Om det är fotografens ”fel” eller förskolan som sagt ifrån kan jag inte svara på, men det klart att man vill ha syskonfoton!

När jag sedan då skulle beställa så fick jag min andra besvikelse.
Förra året beställde jag digitala paket på grabbarna alla porträtt á 399 kr vardera samt 2 st gruppfoton i papperskopia á 110 kr vardera. Med mängdrabatt slutade notan på 658kr.
I år hade dom tagit bort möjligheten att beställa digitala paket och hade alternativet att köpa ett egenkomponerat paket med pappersfotografier, utan digitala foton, eller deras standardpaket med pappersfotografier, gruppfoto samt dititalt foto på det porträttet jag valde på papperskopiorna. Får att komma åt digitala foton blev jag då alltså tvingad till att köpa ett paket för 465 kr per barn innehållande 3 A4 ark med porträtt, gruppbild samt 1 digitalt porträtt. Slutsumman blev då 979 kr, med exp. avg, för två barn, och då har jag ändå fått 316 kr i rabatt! En skillnad på 321 kr jämfört med föregående år. Och då fick jag dessutom mer för pengarna förra året!

Dagisfotografering kom på tal i en facebookgrupp och jag skrev då att Photomic inte tar syskonfoton, när någon annan visade bild på sitt syskonfoto. Det visade det sig då att en i gruppen har nära kontakt med en chef på Photomic och kopplade samman oss. Denna supertrevliga kille ringde mig och meddelade att dom visst tog syskonfoton och skulle undersöka varför det inte gjorts på grabbarnas plåtningar. Han blev även förvånad över att man inte kunde beställa enbart digitala foton, och lovade att jag skulle få dessa. Om Photomic skulle ha nån mer plåtning i trakten skulle han även se till att vi fick en kostnadsfri syskonfotografering.
Nu var det ju inte meningen att dra igång nåt offentligt klagomål utan jag uttryckte bara, i en facebookgrupp, en besvikelse över att inte få syskonfoton längre. Det finns ju förskolor som inte tar foton alls, så jag är ju jätteglad att dom fortfarande gör det på grabbarnas dagis.

Här är i alla fall dom två porträtt jag valde på mina små troll 🙂
kevin-2016

damien-2016

 

PS… Grattis på födelsedagen, pappa!

Kommentera