Dagmamma för en dag

I måndags var det planeringsdag på dagis så då fick grabbarnas bästis, Molly, vara hemma med oss hela dagen medan hennes mamma jobbade. Jag hade ju redan tagit ledigt från jobbet så kändes onödigt att Molly skulle behöva följa med sin mamma på jobbet eller att Emma också skulle ta ledigt.

Det var fullt upp med aktiviteter hela dagen och jag satt nog inte ner fem minuter ens 😛  Det skulle fixas käk, avstyra bråk, pysslas, plocka undan… det gick ett i ett hela tiden!

img_6552

Barnen bakade med trolldeg…img_6556

…ritade med kritor…img_6571… och gjorde snögubbar av bomullsrondeller, papper, garn, lera och lim.

img_6573

Det är verkligen facinerande hur dom diskuterar kring olika saker när dom leker. Ta bara det här med snögubbarna. Molly tyckte det var tokigt att snögubbarna inte hade någon mun eller ben, så då fick jag plocka fram garnnystan så att dom kunde sätta det på snögubbarna. Damiens snögubbe hade tappat sin vante på backe och den skulle även ha ögonbryn. Det är även rätt roligt att se hur olika barnen är i utvecklingen. Damien ritar exempelvis huvudfotingar (streckgubbar utan överkropp) medan Kevin inte börjat göra ögon och armar än på sina gubbar. Man ser även på snögubbarna att dom är väldigt olika. Kevin (de två längst till vänster) har väldigt fantasifulla snögubbar medan Damien (de två i mitten) har mer verklighetstrogna snögubbar.
Som förälder till tvillingar ser man väldigt tydligt hur barn utvecklas olika och hur olika personligheter barn kan få – trots att dom har mer eller mindre identiska förutsättningar, omvårdnad och upplevelser. Det är verkligen en spännande resa! 😀

Kommentera