Det rullar på.

Att det är rätt många som besöker den här sidan vet jag ju utifrån statistiken jag får, och efter alla förfrågningar på lösenord så har ju också fått bekräftat att det verkligen är följare och inte bara personer som ramlat in på bloggen.

Förra månaden hade jag 362 unika besökare varav 82% var återkommande besökare. Så jag måste ju säga att jag tycker det kommenteras lite för lite med tanke på hur många som följer bloggen 😉

Eftersom att jag själv är så insnöad i mitt liv så finns det säkert mycket jag ”missar” att skriva om. Är det något du funderar över, vill veta mer om, ha uppföljning på eller bara vill att jag ska skriva om, så är det bara att skicka ett meddelande eller kommentera något inlägg.

Just nu rullar det mest på här hemma. Vi ligger i sängen mest dagarna och kollar tv, äter och sover. Nu har ju alla favoritserier börjat rulla igång igen också, så nu har man ju nåt vettigt att titta på 🙂 Men om man hänger med så mycket är ju en annan femma 😛

Damien kollar på Haverikommissionen
Damien kollar på Haverikommissionen

Natten till tisdag och onsdag så var det hela 5½ timme tills dom ville ha mat igen. Klockan 1 målet sköts till 02.30. Wow! Snacka om att man blev salig. Normalt sett brukar dom äta var 4:e timme på nätterna. Men att skjuta på matningen jämnade ut sig i slutändan. Dom ville ändå ha mat vid 05 som dom brukar. Tyvärr höll de bara i sig i två nätter. Sedan återgick dom till att vilja ha mat var 4:e timme. Eller till och med var 3½ timme…

Föräldragruppen började ju förra veckan och på tisdag är det dags för nästa träff. Varje träff kommer att bestå av lite babymassage och så kommer vi att prata kring något ämne. Först ut är introducerande av mat. Gruppen jag går i är bäbisar födda maj-juli, och de flesta börjar bli redo för lite mat. Mina trollungar skulle säkert uppskatta det också, men är ju 1½ – 2 månader bort från att få göra det.

Nästa vecka är det även dags för pojkarnas namnkalas. Det blir fullt hus här i min lilla trea! 15 vuxna, 4 barn och 3 spädbarn verkar det bli! Det ska bli spännande att se hur pojkarna reagerar. Under de senaste 7 veckorna har dom ju i princip bara träffat mig. Det är bara några korta stunder som dom hållits av någon annan. Och jag misstänker att det är många som vill gulla bäbis nästa lördag 🙂

Veckan därpå är det dags för grabbarnas första vaccination. Det är första dosen, av tre, mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib och pnemokocker.

Ja, just ja… nu kom jag på…

När jag var på BVC besök i onsdags (jo, dom hade gått upp finfint som vanligt 🙂 ), så frågade jag om det inte var dags för hörseltest snart.

– Nej, det görs inte förrän vid 4 års ålder.

– Eh… men jag vet ju av en annan bäbis som ska göra det nu. Visserligen i ett annat landsting.

– Ja, man gör ett när dom är nyfödda, men sen gör man inget förrän vid 4 års ålder.

– Men pojkarna har ju inte fått gjort något alls än! På neo så frågade jag om inte skulle göra ett hörseltest, men då sa dom att man inte gör det förrän barnet är fullgånget eftersom att örongångarna inte är riktigt utvecklade förrän dess.

Pojkarna hade alltså ”ramlat mellan stolarna”. Vi blev utskrivna några veckor innan dom var fullgångna och hörseltestet är något som görs innan man åker hem från BB, så det ansvaret låg ju inte på BVC och inget som heller görs där.
Maria, barnsjuksköterskan, skulle därför kolla upp hur det låg till och se till att vi fick en kallelse till barnkliniken om hörseltest skulle göras.
Igår ringde dom från BB och vi fick tid till på måndag redan.

Nu är jag ju övertygad om att pojkarna hör eftersom att dom vänder sig mot ljud, men man vill ju ändå göra testet. Dom kan ju ha nedsatt hörsel eller bara hörsel på ett öra. Det vet man ju inte förrän man har kollat.

Nä, nu säger Kevin att det börjar bli matdags igen… Dags att slänga av sig morgonrocken igen 🙂

2 thoughts on “Det rullar på.

 1. Hej på dig! Det är tänkt att jag skulle ha skrivit till dig ett gäng gånger. Börjar med grattis till grabbarna…. 😉
  Följer dig och dina äventyr då jag också väntar tvillingar. ”Knarkar” allt från magar till erfarenheter om just graviditet till förlossning/ks just nu (..och de senaste 8 månaderna).
  Mina grabbar är beräknade till 29 oktober men på måndag så ska jag snittas. De är inte så samarbetsvilliga mina pojkar (säte/tvär) och de visar redan på vilket temperament de har (vild/vildare). Känner du igen temperamentet nu med vad de hade i magen?
  En fråga om din vagn, är det inte läskigt att inte se den som ligger längst ner utan att böja sig åt sidan? så vågad är inte jag att jag skulle klara ha ”din” vagn.

  Må så gott och tack för att du delar med dig av dig och pojkarna.
  Kram Linda

  1. Hej och grattis till tvillingarna.
   Jo temperamentet är densamma som i magen (skrev även om detta 31 juli). Kevin är den lugna och Damien den vilda, precis som i magen.

   Nä, det är inte alls några problem med vagnen. Den är väldigt lättstyrd så är ”nedervåningen” vaken eller jag vill kolla till, kan jag gå bredvid och hålla vagnen med en hand utan några problem. Det är ju lite som när dom sover hemma också. Man sitter ju inte och tittar på dom dygnet runt 🙂

Lämna ett svar