DET var bättre!

Igår var det besök hos BVC igen.

Efter att Maria från BVC varit här på hembesök så ”slängde” jag ut mattabellerna. Istället för att först flaska, och veta på millilitern hur mycket dom får i sig, och sedan mellisamma, så gjorde jag de omvända. Dom fick börja med att amma och när det inte längre var av intresse så fick dom flaskan. För det mesta så somnar dom vid bröstet, och då går det bättre med flaskan. Det är väl inte lika mysigt 🙂 Men för Kevin blir det lika ofta att han blir frustrerad för att han tappar taget hela tiden och då har svårt att greppa igen eftersom att huvudet går som en nickedocka och han spänner hela kroppen av ilska.

Jag var orolig att dom inte gått upp något i vikt. Eller snarare att dom gått ner! Men tvärtom. Kevin hade gått upp 300 gram och passerat 3 kg! Damien, däremot, hade bara gått upp 40 och landade straxt under 3 kgs gränsen! 😮

Eftersom att det är Damien som är mest matglad tyckte jag att det var konstigt, men tänkte att han, vid förra vägningen, kanske varit proppfull i tarmarna och denna gång tömt dom helt.

Kevin får för det mesta vara först ut när det är tråkigheter på gång. Han är mest medgörlig och enklare att få tyst och nöjd efteråt. Hela 320 gram hade han gått upp på bara en vecka! 3.560 gram väger han nu, 8 veckor gammal. Eller 1+2 korrigerat.

Det var med stor spänning jag sedan la Damien på vågen. Skulle han också ha passerat 3 kilo nu? Dom hade ju ätit sämre den här veckan än förra veckan. Eller kräks mer i alla fall.

– Jag hoppas i alla fall att han också passerat 3 kilo nu, sa jag till Maria.

– Men… det gjorde han ju förra veckan! sa Maria då.

– Nä, 2.940 står det i hälsokortet.

– Då måste jag ha skrivit fel. Dom vägde ju lika mycket.

– Ja, jag har för mig att du sa det, men Kevin vägde 2.940 gången före, så jag tänkte att det kanske var det som du menade då.

Maria ändrade senare i Damiens hälsokort så att det även där stod 3.240 gram vid 7 veckors ålder.

3.630 gram stannade vågen på med Damien liggandes i den. På 2 veckor, sedan jag ändrat matrutinerna, har Damien alltså gått upp 730 gram och Kevin 620 gram.

Maria tyckte jag gjorde ett förvånansvärt bra jobb i och med att jag lyckades få två små bäbisar att öka så mycket i vikt. Ja, fortsätter det i den här takten så lär dom inte hinna använda allt i garderoben innan det är dags att byta storlek! 😮

Jag har inte så mycket bröstmjölk, men den är nog fet och näringsrik den jag har. Måste vara allt onyttigt jag sätter i mig! Det blir ju väldigt mycket godis kan jag säga. För att orka hålla mig vaken på nätterna när det är matdags så blir den en kexchoklad eller några bitar chokladkaka för att få en liten sockerkick. Jag lär ju få sota för det längre fram är jag rädd 🙁

I flaska får dom 100 ml vid varje mattillfälle. Ibland äter dom allt, ibland bara hälften. Nu har jag bytt från Nan till Semper också. Dom gillar det mer verkar det som…

Om en vecka är det dags för nästa vägning. Det är nästan som att öppna paket. Lika spännande och man vet aldrig om man blir glad eller besviken förrän man sett resultatet 😛

Lämna ett svar