Digga Duplo

I oktober skrev jag en liten varning för de små fyrkantiga duplobitarna. Straxt efter det inlägget så valde jag att plocka bort allt duplolego, inte bara dessa bitar. Grabbarna hade ju mega bloks att leka med, vilket är ett ännu större ”lego”, som inte riskerar att hamna i någon hals.

Dom har lekt mindre och mindre med dessa klossar och i helgen beslutade jag mig för att ta fram duplolegot igen. Snacka om lyckliga barn! Dom har mer eller mindre suttit från morgon till kväll med legot och byggt, och raserat, och byggt, och raserat. Och duktiga är dom också! Blev förvånad över hur pass duktiga dom är på att stapla och bygga. Inte bara sätta ihop ett par klossar med varandra. Nä, dom bygger riktiga konstverk där dom staplar lego åt alla håll och kanter både på bredden och på höjden.

duplotorn

Samarbetet är väl sisådär. Det är väldigt få och korta stunder som dom kan samsas med att bygga. Bäst leker dom när dom får sitta på varsin fläck på golvet med en egen hög med lego. Men självklart är ju brorsans (exakt lika dana) lego mycket bättre! 😮

legotroll

Lämna ett svar