Ditt och datt

Nu tror jag det går troll hemma!
Igår hörde jag en sjujäkla smäll från vardagsrummet – det visar sig vara en fönsterlampa som gått. Eller rättare sagt änden på glödlampan?! Och luktade bränt gjorde det också…
En timme eller så senare blir det kolsvart i vardagsrum och sovrum. Proppen hade gått och var glödhet.
Snart vågar man inte gå hemifrån utan att bryta huvudströmmen! Eller sova för den delen!!

lampfot

Igår tog vi en långprommis till köpcentrat. En promenad på sisådär 40 minuter enkel väg. Jag köpte något jag trodde att jag aldrig i hela mitt liv skulle äga. Något jag alltid tyckt varit världens mest onödiga pryl – en vattenkokare. Men så mycket vatten som jag kokar nu till pojkarnas ersättning, så har jag faktiskt ändrat uppfattning och jisses vad snabbt det gick att fixa käk åt dom 🙂
På hemvägen stannade vi till på ICA och hämtade ut ett paket. Inte det paket jag förväntade mig, men ändå väntade.
30 juni blev jag medlem i Semperklubben och beställde en gratis vällingburk. Det fick man efter ett tag reda på att den var slut i lager, men skulle skickas till alla som beställt under oktober. Oktober kom och gick, men ingen burk kom. Efterlyste den både på Facebook och sedan via mail till Semperklubben, och då kom till slut en ursäkt och nu kom då äntligen vällingburken. Dock är den för hög så den får inte riktigt plats där jag vill ha den, och jag har ju redan köpt mig en burk jag har välling i, så man får väl se vad jag gör med denna burk…

Innan vi var tillbaka hemma hade runt 3 timmar passerat utan att barnen börjat skrika efter mat. Dom sover så skönt i vagnen att dom är helt däckade. Utom när man stannar vagnen vill säga. Då blir det genast ett jäkla liv, så man får ha den gungande hela tiden.

Väl hemma gav jag pojkarna snabbt mat och dom låg sedan tysta och snälla så att jag kunde gå ut i köket och plocka upp matkassen. När jag kommer tillbaka in i sovrummet så har Kevin halvt ålat sig ner från deras lilla bädd och har tappat blöjan på köpet. Vilka snälla barn jag har! Ligger där tyst och väntar på att mamma ska komma och hjälpa 🙂

sniskan

Och på tal om sängaktiviteter. I lördags natt vaknade jag till världens gulligaste syn. Kevin hade vaknat till och börja gnöla efter mat. Jag tror det var det i alla fall. Eller så var han helt enkelt less på att bli kramad av brorsan 🙂

twinhug

2 thoughts on “Ditt och datt

  1. Vi köpte oxå en vattenkokare, höll på att koka på spis i början och det tog en evighet. Vi höll på till ca 4,5månads ålder med att koka. Då kom jag på mig själv att jag gav vatten att dricka direkt från kran men kokade till ersättning… Så nu har vi slutat 🙂

    1. Jag ger inte mina barn vatten eftersom dom inte äter vanlig mat. Har alltid kallt kokat vatten i kylen för övrigt och eftersom dom har ESBL så kommer jag fortsätta med kokat vatten tills dom är över året i alla fall då ”farorna” med sjukdomar minskar. 🙂

Lämna ett svar