Ditten och datten

Det känns ibland som om jag enbart har negativa saker att skriva, så då försöker jag oftast låta bli. Visst finns det massor av roligt som händer på dagarna, men det är mest små detaljer, som roliga saker barnen gör eller säger, så då blir det oftast instagram eller Facebook man postar dom små grejerna på.
Men nu tänkte jag posta just lite sånt ditt och datt som hänt under veckan, nu när man samlat på sig lite material.
IMG_9794

Pojkarna fick en varsin pulka i julklapp av deras morfar. Snön kom ju till slut så vi har tagit pulkan till och från bilen varje dag. Alltså, vilken skillnad! Från att ha tagit allt mellan 10-20 minuter att ta sig den sträckan så har det istället tagit 3-4 minuter! Dom åker villigt och det blir inget spring åt varsitt håll. Dom är supernöjda med att åka på 1 pulka också och bråkar knappt alls om vem som ska sitta först (vilket Kevin alltid vill och Damien låter honom göra). Så jag har haft en hand att kunna bära saker med, vilket man knappt haft annars då det alltid slutar med att man får tvångsbära dom när dom springer iväg eller vägrar gå. Tyvärr började det tina rätt mycket så på vägarna blev det omöjligt att åka pulka så det blev till att återgå till att springa efter barnen igen. Men i natt kom det lite snö igen, så förhoppningsvis ligger det kvar så att vi kan åka pulka igen.

IMG_9800

Barnen har börjat visa intresse för vård och omsorg. Nu menar jag såklart inte gymnasieval, utan dom är små pappor till gosedjur och tar även hand om mamma emellanåt 🙂

Jag har nu köpt dom en varsin miniskrållan docka som dom bär på överallt. Självklart ska dom även sova med oss, vilket inte mamman är så förtjust i då hårda dockor som liggunderlag inte är speciellt skönt 😛

IMG_9823

Dom har rea nu på Ica där dom har halva priset på massor av kläder, så nu passade jag på att köpa morgonrockarna jag gått och sneglat länge på. Knapparna är kanon för små barn så att rocken stannar på! Hundralappen stycket gick dom på och är hur gulliga och mysiga som helst!

IMG_9839

Jag har även köpt playdoh tillbehör, vilket saknades bland klapparna. Det var halva priset på dessa på Åhléns så jag fick två för 89 kr. Grabbarna älskar att leka med lera så det blev en riktig hit med dessa!

IMG_9864

Häromdagen skrattade jag så jag nästan kissade på mig.
Grabbarna lekte i hallen och jag lyssnade förnöjt på deras samtal sinsemellan. Damien tog soppåsen och skulle gå till skolan. Kevin tog sin ballongnyckel och låste upp dörren åt Damien och sa sedan;
– Hej då gumman!
Jag brast totalt! Tårarna bara rann ner för mina kinder. Det kanske inte låter så skoj, men jisses vad jag skrattade.
Barnen har kommit in i en sån härlig ålder med deras lillgamla sätt att vara och prata och jag skrattar mer på en vecka nu än vad jag gjorde på ett helt år innan barnen kom. Visst sliter jag mitt hår och vill gråta mer på en vecka än på ett år förut, men det är det värt. Alla gånger!

IMG_9924

Som sagt… Lera är en favorit här hemma. Här byggs snögubbar med 5 minuters lera som jag gjort.

IMG_9967

Jag försöker sluta lite tidigare på jobbet emellanåt när jag ska åka med posten så att jag kan ta en snabbis förbi ICA och handla det nödvändigaste. Det tar ju fem minuter när jag är själv och typ 10 gånger så lång tid med barnen. Men snabbisarna räcker ju inte för all handling, och idag blev det dags att dra med barnen dit.

Som jag nämnde här ovan så är barnen mycket för vård och omsorg nu och därtill hör även att hjälpa mamma (när lusten faller på). Damien ville gärna bära kassarna åt mamma och det säger man ju inte nej till. Nu var det visserligen bara pantburkar i dom, men ändå 😛

All hjälp man kan få är välkommen – även om det bara är att barnen hjälper till att bära några burkar 🙂

Kommentera