Egentid för första gången

Jag har tidigare skrivit om att dagis erbjudit att ett barn i taget får lämnas på dagis, så att andra kan få egentid med mamma, och nu har båda haft en varsin dag med mammatid.

Först ut var Damien.
Jag pratade med barnen dagen innan och frågade vem som ville stanna hemma och vem som ville gå på dagis. Det blev inte några meningsskiljaktigheter alls, utan Damien ville vara med mamma och Kevin leka med kompisarna på dagis.
På morgonen, vid lämning, gick det hur bra som helst. Damien satt snällt kvar i bilen och Kevin följde snällt med in på dagis.

Vi gjorde inget speciellt, utan bara umgicks, lekte och myste. Vi åt lunch på McDonalds och gick sedan i några affärer för att uträtta några ärenden. Det var en helt annan Damien jag fick. Lugn och fin, lyssnade på allt jag sa, inget bråk och inget säga emot och var glad och kärleksfull hela dagen.

Då det var fint väder så tog vi ut cyklarna. Damien cyklade till dagis och jag gick och släpade på Kevins cykel 😛

Damien fick även lärdomen att nedförsbacke medför fart. På en gångväg vid dagis så går det rätt skarpt neråt. Jag sa till Damien att bromsa så det skulle gå jättefort, men han satte ut benen i vädret och neråt for han i full fart. Tur i oturen så styrde han mot ett stort dike vid en gräsmatta så han kraschlandade mjukt i alla fall. Han blev mest rädd och klarade sig helt utan skador.

Kevin hade haft en jättebra dag han också och det var verkligen en lyckad egendag.

Nästa gång blev det Kevins tur. Det gick bra att lämna, även om det var lite tjafs kvällen före och på morgonen över att Damien inte ville gå på dagis utan Kevin, men när vi väl parkerade utanför dagis så följde han med in utan något tjafs medan Kevin snällt satt i bilen och väntade.

Eftersom att man får en leksak på McDonalds så hade Kevin verkligen sett fram emot det besöket, då han också ville ha en leksak som Damien fått under sin egentid. När vi då kommer till McDonalds så har dom stängt på grund av renovering! Det blev bara att sätta sig i bilen och åka iväg till en annan McDonalds.

Efter lunchen så ville Kevin till IKEA. Ja, det var faktiskt Kevin som ville dit! Fast för att äta glass, inte shoppa 😛 Vi strosade omkring lite på IKEA och Kevin pekade ut saker han önskade sig i födelsedagspresent som han ville ha i huset med trappen. Den, och den, och den, och den, och den…. Ja, han pekade på precis allt! Bäbisleksaker, pottor, förvaringslådor, verktygsset, mat av tyg… han kollade knappt vad han pekade på ens. Dom ”tipsen” var ju inte så mycket att hänga i julgranen direkt 😆

Sen gick vi in på en leksaksaffär och så fick Kevin välja något att köpa. Han valde legogubbar och så smurf-gummifigurer. En åt sig och en åt Damien. Därefter åkte vi och hämtade Damien.

Vi blev kvar ett bra tag på dagis då Kevin ville springa runt och leka lite och Damien inte ville följa med hem. Men väl i bilen så gav Kevin Damien hans ”presenter” från leksaksaffären. Oj, vad han sken upp. Kevin hade valt en hel annan smurf åt Damien då han sa att Damien ville ha just den, och Damien blev verkligen överlycklig över sin smurf som höll ett paket.

Jag märkte inte samma skillnad på Kevin under mammatiden som jag gjorde på Damien. Kevin hade fortfarande knäck i öronen så att jag fick springa och leta honom inne på IKEA och han slet sig hela tiden och brydde sig inte ett dugg vad jag sa åt honom. Kevin frågade också efter Damien hela tiden och ville att vi skulle hämta honom, så det verkar inte som att Kevin uppskattade att ha mamma för sig själv på samma sätt som Damien gjort. Men det kanske inte är så konstigt då dom varit ”klistrade” vid varandra sedan födseln 😛

Kommentera