En dag på Kolmården

Förra veckan var vi på Kolmårdens djurpark. Det var grabbarnas andra gång där. Första gången var sommaren dom skulle fylla 1 år, så alltså lika gamla som deras kusin, som också var med, är nu.

IMG_2254

I år hade dom flyttat barnens gård där man får klappa djuren och det var väldigt stort i jämförelse med sist.

IMG_2256

Grabbarna tyckte det var jätteskoj att få klappa alla djuren, så det rekommenderas verkligen. Djuren var väldigt tama och inte det minsta aggressiva.

IMG_2271

Vi såg även Delfinshowen (som jag personligen tycker är lite blaha efter att ha varit på seaworld) vilket Damien uppskattade. Kevin hade myror i baken och tyckte inte alls att den var skoj. Vi åkte även på linbanesafarin och såg björnar, lejon, strutsar och massa andra djur. Även här var Kevin lite rastlös medan Damien uppskattade åkturen.

IMG_3262[1]

Kulmården är rena rama paradiset för barn. En enorm lekpark som passar både små och stora barn.

IMG_3268[1]

Vi valde att först kolla på alla djuren i kolmården för att sedan en lekstund så att barnen fick göra av med lite energi och spring i benen. Kevin sov en liten tupplur först så han hade fulladdade batterier när det blev dags för lek.

IMG_2285

Vi avslutade dagen i Bamses värld. Först åkte vi åkattraktioner…

IMG_2308

… och sedan avslutade vi med föreställning.

IMG_2312
Vi kom straxt efter öppning klockan 10 och lämnade Kolmården straxt före stängning kl 18. Det blev en alldeles lagom lång dag och jag tyckte vi la upp den perfekt…. Först en snabb tur bland djuren och sedan avsluta med allt barnskoj.

Personligen tycker jag att det räcker gott och väl med 1 dag på Kolmården. Det tar inte mer än en halv dag att gå igenom djurparken, om man nu inte vill kolla på alla uppvisningar, och så spenderar man andra halvan i Kulmården och i Bamses värld.
Det kostar en hel del att gå in på Kolmården, men väl där så allt, utom mat och dryck, gratis så på så sätt är det ju rätt prisvärt. Jämför man med ett tivoli så går det ju snabbt flera hundra med alla åk i karuseller, och här ingår ju detta i entrépriset 🙂

Kommentera