En helg på Astrid Lindgrens Värld

Årets första semesterhelg spenderande vi, tillsammans med min bror och hans familj, på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

IMG_3034[1]Vi kom dit straxt före öppning på lördagen och det var redan mängder med människor som stod och väntande på att klockan skulle bli 10. Men det gick snabbt att komma in och när vi väl stod där innanför grindarna så kändes det lite som ett blädat rådjur. Åt vilket håll ska vi? Vad vill vi göra först?

IMG_2109
Första dagen blev det mest att kolla runt och leka lite. Det var även dagen och platsen för Tvillingar 2013’s årsträff och det var meningen att vi skulle ha en gemensam pannkakslunch, men det blev pannkaka av det 😛

IMG_2114Vädret var mulet och regnmoln hängde över parken, men det finns ju inga dåliga väder, bara dåliga kläder 😛
När regnet väl kom åkte överdragsregnkläder på ungarna och regnskyddet på vagnen och det blev, tack och lov, bara lättare regn.

IMG_2128
Vid 15:30 hade tvillinggruppen mellis och fotostund. Av integritetsskäl så postar jag inget gruppfoto här, men det var 9 familjer på plats och 8 uppsättningar tvillingar var med på bilden. Hoppas att det blir samma, eller mer, uppslutning varje år framöver så man kan få gruppfoto allt eftersom barnen växer 🙂

IMG_2130
Regnet lättade upp vid 16 och vi strosade runt lite till innan vi åkte till Björkbackens karaktärshotell och checkade in för en natt där. Rummen var helt okej, men lite små. Speciellt om man varit 6 stora personer. Nu var ju 3 av de 6 personerna småttingar så då gick det ju bra. Restaurangen var stor och hade bra mat. Däremot var det lite yrt med servicen där, vilket då skulle berott på ny personal. Helt klart ett barnvänligt hotell i alla fall och kan rekommendera det för småbarnsfamiljer.

IMG_2223

Dag 2 på ALV var det riktigt kanonväder! Vi såg flera föreställningar och lekte bland allt skoj som finns där och gjorde sedan kväll vid 16 tiden för att köra de 15 milen hem.
IMG_3094[1]Med facit i handen så….

Vi blev rekommenderade 2 dagar i parken då 1 inte skulle räcka. Jag hade nog valt 1 dag så här i efterhand. Åtminstone om man inte vill se alla föreställningar, då räcker det gott och väl med 1 dag. Däremot skulle jag ha tagit 2 dagar i Vimmerby med en övernattning och istället gjort någon av de andra aktiviteterna som finns där, som Nils Holgerssons värld eller olika lekplatser. Hotellet vi bodde på hade en egen stor lekplats med poolområde så det hade vi gärna besökt om tid fanns.
Man blir rätt trött efter en dag på ALV, så att bege sig hemåt i rimlig tid är vettigt. Trots att vi åkte rätt tidigt var jag väldigt seg bakom ratten på hemvägen och var väldigt glad över att vi inte stannade längre i parken.
Det är även dyrt att äta i parken, så har man ej tajt budget – ta med egen mat! Det finns även grillplatser lite överallt så man kan ta med korv eller hamburgare att grilla. Kol och tändvätska finns vid grillarna.
Vid föreställningarna så behöver man ställa barnvagnarna utanför området, det kan bli lite krångligt om man har sovande barn så försök då att planera ordentligt med sovtider och föreställningar.
Med facit hade jag även väntat 1-2 år. Visst älskade grabbarna ALV, men optimal ålder skulle jag nog säga är 4-5 år.

Nu återstår en semestervecka som vi ska fylla med massor av busminnen 🙂

Kommentera