Ett tecken på… ?

Efter nyår började jag lägga märke till något jag försökte bortförklara för mig själv, men det verkar inte bättre än att jag helt enkelt får ta och se sanningen i vitögat och acceptera verkligheten hur trist det än är. Det är ju en av livets oundvikliga öden som alla förr eller senare drabbas av.

Det är ålderstecken jag pratar om. De så kallade ”fina linjerna” har jag haft i några år och att det blivit mer av rynkor än fina linjer har väl blivit mer påtagligt när jag insåg att jag även drabbats av ett annat ålderstecken, nämligen gråa hårstrån 🙁

Men att både rynkorna och de gråa hårstråna markant visat sig efter nyår… Kan det möjligen ha med graviditeten att göra? Ja, jag förstår ju så klart att det är något som händer förr eller senare oavsett graviditet eller inte, men kan det möjligtvis vara så att överskottet av hormoner eller något annat kemiskt som pågår i kroppen skyndar på processen? Det hände ju liksom så snabbt och just nu också.

Visst har jag haft mycket stress i mitt liv de senaste halvåret, och det kan väl också vara en orsak. Men jag kan ju ändå inte låta bli att fundera över om graviditeten har ett finger med i spelet vad gäller de plötsliga ålderstecknen.

Lämna ett svar