Filur

För ett tag sedan recenserade jag några namnlappar och jag fick då tips om strykfria namnlappar från  filur.

Dom är lite dyrare, men är dom värd pengarna?

Dom här lapparna kan man designa med själv med bakgrund, ikon, textförfattare, typsnitt och skriva Max 3 rader. Det gör dom ju lite roligare är vanliga vita med svart text och möjligtvis en ikon. Fast det gör ju inget för själva funktionen att kunna göra det.

Dom levereras på ark och är lätta att ta bort. Men det är lätt att komma åt och trycka in kanterna lite så dom blir lite vikta, och vid monteringen är det viktigt att kanterna fästs ordentligt. Så kanske att det påverkar hållbarheten?

Dom klarar både diskmaskin, tvättmaskin och frysgrader så man kan använda samma lappar till det mesta. Och ser man enbart till plagg… Det finns ju vissa saker man inte kan stryka på en lapp, som skor till exempel. Så där är det enda alternativet en textilpenna. Och även om jag äger en sådan, så tycker jag inte alls om den. Det är svårt att skriva smått, vilket oftast behövs, och färgen flyter lätt ut.

Så vad gäller enkelheten att montera och mångsidigheten så vinner dessa namnlappar med råge.

namnlapp_filur

Häromdagen stod jag och märkte nästan alla av grabbarnas kläder och skor och använde då stryklappar på alla plagg som kunde strykas. Vilket jobb! Jag var helt lealös i armen efteråt, så fortsättningsvis kommer jag nog att använda mig av strykfria namnlappar till det mesta.

Men… Inga av de kläder jag märkt upp har grabbarna börjat använda än, då det är nästa storlek som då kommer att bli deras första ”dagisstorlek”, så hållbarheten, både vad gäller slitage och tvätt, har inte testats än på någon namnlapp.

När jag ändå beställde namnlappar från filur, så beställde jag även påstrykningsbara namnlappar därifrån och gjorde enligt anvisningarna. Högsta temperaturen som plagget tål, i detta fall bomull, det vill säga tre prickar, och resultatet blev densamma sim dom andra namnlapparna jag beställt… Texten smetade ut sig!
Sänkte jag värmen till tvåan så blev det dock bättre, men hur blir det då med hållbarheten?

namnlapp_filur_2

Lämna ett svar