Flagnande bröst?!

För mig har brösten aldrig varit något sensuellt och erotiskt. Snarare bara två klumpiga degar som är i vägen på alla sätt möjliga och något som enbart är till som en mänsklig nappflaska. Medicinskt sätt så är det ju också så, men bröst är ju så mycket mer i verkligheten och används i många andra syften än de tilltänkta. Men det var inte den diskussionen jag tänkte ge mig in på…. det jag undrar är, är det okej att visa brösten på internet? Nu menar jag ju då i det syfte som moder natur avsett att dom ska användas till. Hur det än ligger till så anses ju en kvinnas bröst något som ska döljas och till och med i amningssyfte, så anser många att detta ska göras bakom stängda dörrar och att det är stötande att ”tvingas” se något så naturligt som ett ammande spädbarn.

Personligen bryr jag mig inte för fem öre vad folk gör och inte gör med sina bröst. Dom är totalt ointressanta för mig och vill folk gå omkring med bar överkropp, oavsett kön, så är dom välkommen att göra det så vitt jag anbehagar. Sen är det klart… jag skulle väl höja på ögonbrynen om en kvinna gick med bar överkropp på stan eller på något annat ställe där det kanske inte riktigt ”passar sig”. Inte för att jag skulle bry mig på det sättet, vill människan göra det, så varsågod. Det skulle väl mer vara för att det inte är ”normalt” enligt dagens samhälle. Men ammande mammor, bar överkropp hemma på tomten eller stranden eller ställen där det är mer ”naturligt” att vara lättklädd. Det skulle jag inte reagera på för fem öre. Fullt naturligt och helt okej om du frågar mig.

Höger bröstvårta
Förändrad bröstvårta

Det blev mycket text innan jag kom fram till vad jag skulle skriva… Min ena bröstvårta har den senaste månaden eller så förändrats. Inte så att den blivit större eller mörkare, vilket är normalt vid graviditet, utan den typ ömsar skinn. På toppen av bröstvårtan har det börjat ”frasa” sig och gå sönder och det är typ som små mjukare varianter av sårskorpor som jag kan pilla bort. Det är dock bara på ena bröstvårtan. Och nu då till funderingen jag började med… är det okej att visa sina bröst på internet? Jag har valt att göra det i alla fall för att en bild faktiskt säger mer än tusen ord.

Är det här normalt?!

När jag var hos kvinnokliniken och fick beskedet att jag var gravid, så visade jag detta. Då innan någon av oss visste att jag var gravid. Men jag fick inte någon reaktion eller svar på varför detta händer. Det här har aldrig hänt förut, så det enda ”normala” jag kan komma fram till är att det har något samband med graviditeten. Men allt är ju okänt vatten i det här, så man vet ju aldrig…

One thought on “Flagnande bröst?!

  1. Sen kommentar, och du kanske fick svar på det här senare, men ändå: jag är rätt säker på att det där är råmjölk som kommit ut och torkat. Jag hade likadant under mina båda graviditeter.

Lämna ett svar