Försäkra & Spara

Inte för att det har med ämnet att göra, men…
Igår kom det ut ett stort köttstycke från där solen inte skiner. Ja, alltså inte en hel filé, men det var typ en tesked stort och såg ut precis som rått nötkött. Jag slutade ju blöda för ett tag sedan, men de senaste dagarna har det varit lite blod när jag torkat mig. Typ som sista mensdagen när det är lite brunaktigt, och så har det luktat illa. Undra om det är en infektion eller om det ska vara så här helt enkelt. Typ sista utrensningen eller nåt… Jag får väl avvakta några dagar för att se om det reder sig, annars får jag väl ringa förlossningen och fråga.

Igår fixade jag även med försäkringar till barnen. 1.944 kr per barn och år. Dom är helt klart värda det och det finns mycket jag skulle prioritera bort för att ha råd med försäkring åt dom, ifall det skulle behövas. Men ändå… dyrt! Jag la även till barnen i hemförsäkringen och la till drulletillägget, så den premien gick upp med 456 kr per år. Bilförsäkringen gick, med mängdrabatten, ner runt femhundringen dock.

Gravidförsäkringen jag tecknat gav utdelning igår också. Eller jag har inte fått pengarna på kontot än, men jag har nu avslutat ärendet då trollungarna blivit utskrivna. Jag hade ju tidigare fått 3.000 kr utbetalat i en engångssumma för att det blev akut kejsarsnitt. Nu trillar det snart in 20.350 kr till. Det är visserligen både från gravidförsäkringen och från min vuxenförsäkring. Runt 15.000 kr, plus de 3.000 kr sedan tidigare, är dock från gravidförsäkringen, så de 1.095 kr jag betalade för den lönade sig med råge 🙂

Nästa steg blir sparkonto åt trollisarna. Jag kommer att ordna ett vanligt sparkonto, och alltså inte nåt fondsparande eller nåt där man sätter pengarna på spel, och jag kommer att öppna konton i deras namn. Man kan ju även öppna i sitt eget namn, men vem vet hur skattelagen ser ut gällande gåvor den dagen som pojkarna ska få pengarna. På det här sättet så blir det ju deras pengar på en gång, fast dom har ju inte tillgång till kontot förrän 21 juli 2031.
Tills dess är det mamma som bestämmer över pengarna 🙂

Lämna ett svar