Första av mååånga

Nu är den allra första omgången med bäbiskläder tvättade. Den första av måååånga. Vilken tur att jag gillar att tvätta. Damma, diska, dammsuga och torka golven kan nån annan gärna få göra men tvätta kläder har jag absolut inget emot. Förmodligen en väldigt bra fördel med två småttingar på väg 😛

torkisolen

Två uppsättningar bäbiskläder, underlakan till spälsängarna och snuttefiltar hänger nu och torkar i solen. Kläderna och snuttefiltarna ska med i BB väskan och jag är visserligen ute i lite väl god tid för att packa den än, men jag hade liksom en liten baktanke.

Du har säkert nån gång i livet haft en kvarglömd tröja från en pojk/flickvän som du sedan snusat på. Eller kanske till och med din sambos kudde ifall den inte är hemma och saknaden blir för stor. Då vet du ju också att doften skapar någon slags lyckotrygghetskänsla på nåt sätt. Jag hade liksom samma tanke med snuttefiltarna.

Bäbisarna kommer ju inte att vara med mig 100% av tiden på förlossningen utan får ju sån där plastsäng att ligga i. Blir det prematurfödsel så blir det ju ännu mer av den varan och kanske till och med kuvös om det är riktigt illa. Så varje stund dom är ifrån mig kan det kanske vara lugnande och tryggt för bäbisarna att få vara omgiven av mammas doft även om jag inte fysiskt är med dom.

Så jag vill alltså få lite tid att ”dofta av mig” på bäbisarnas snuttefiltar som ska med till BB.

2 thoughts on “Första av mååånga

  1. Bra tänkt med doften! Det är olika på olika BB huruvida de tycker att bebisarna ska sova i egen säng eller tillsammans med den nyblivna mamman – också beror det förstås på vad du tycker känns bra. Oavsett så kommer de ju också att ligga intill varandra, det tycker jag känns jätteskönt:-)

    1. Sängarna på avdelningen är alldeles för smala för att kunna ha två små bäbisar sovandes i dom också. (Dom var nog inte bredare än 60-70 cm) De nyfödda jag såg på avdelningen när jag låg inne låg i såna där plastbaljor. Men oavsett så kan jag ju inte ha bäbisarna med mig 100% av tiden utan behöver lägga ner dom när jag går på toaletten, duschar, äter etc.

Lämna ett svar