Första flygresan

Klockan är nu 23.02 där vi är. Hemma i Svedala har klockan precis passerat 8 på morgonen.

Vi spenderar vår första natt i Kalifornien, där vi ska vara i 3 veckor!

I tisdags bilade vi till Arlanda där vi tog in på hotell över natten då vi skulle åka flyg hyffsat tidigt på morgonen. 

Quality hotell vid eurostop i Arlanda stad var helt okej. Lite små rum, men annars var det bra. 

På onsdag kl 8 tog vi transferbussen från hotellet till flygplatsen, där vi checkade in och kunde gå direkt till gaten och in på flygplanet. Skönt att vara hyffsat sent ute i tid så man slapp vänta så länge.

Flyget var… ja… väldigt långt! Själva flygresan tog 11 timmar, men barnen var inte direkt en pick-nick. 

Kevin sov 1 Tim precis när vi lyft, men i övrigt var båda vakna hela resan, hade myror i baken, vägrade äta, skulle gå på toaletten var 20:e minut och bökade runt i stolarna. Med facit i handen borde man nog ha gjort en kortare flygtur först 😛

När vi landade gick det smidigt genom säkerhetskontroll och bagageutlämning, även om barnen hade myror i baken. 

Därefter gick det lite sämre. Vi åkte transferbuss till Avis för att hämta ut den minivan som vi hyrt. Jag hade valt till bilbarnstolar, men dom fick man montera själv. Där var då första problemet. Det tog säkert 45 minuter innan stolarna var på plats. Om dom satt rätt var ju en annan fråga. 

Brorsan hade med sig sin gps, men den ville inte alla vara med på banan, så jag körde i blindo och försökte hitta vårt hotell, som låg ungefär 30 min från flygplatsen. Vi hade heller ingen karta eller wi-fi. 

Det tog 2,5 timme att hitta dit, och då först efter att jag fått stannat och frågat nån, när vi till slut kom till rätt område i alla fall. 

Vi checkade in på Radisson i Anaheim. Man förväntar ju sig lite standard på ett Radisson hotell, men det är inte bättre än nåt 2 stjärnigt hotell här. Gammalt och lite sunkigt. Men, men. Vi ska ju bara bo här i två nätter innan vi drar vidare till nästa destination.

 

En kommentar till “Första flygresan

Kommentera