Första tecknet!

Som vanligt klev jag upp runt 4 i morse och efter två timmar fick jag gå och lägga mig igen. Jag var helt jäkla färdig! Misstänker att jag blivit smittad av en kompis som kände sig febrig och hängig häromdagen.

Har mest legat och sovit hela dagen. Eller till och från i alla fall. Vaknat av att jag grymsvettats, slängt av mig täcket, börjat sett på TV och slocknat som en gris igen.

Började bli rätt hungrig för några timmar sen och det ekar verkligt tomt i mitt kylskåp. Det enda jag kunde skrapa ihop var en soppa på lite frysta grönsaker, lök och creme fraise. Gick väl i och för sig ner, men det var inget jag vart riktigt nöjd med.

Något jag dock har haft problem med de senaste månaderna är varm mat. Om det beror på graviditeten vet jag inte, men varm mat kan jag bara äta några tuggor sen börjar det ta stopp. Kall mat går hur bra som helst… Hm.. känns som om jag skrivit detta förut. Men det jag skulle komma till… Det enda drickbart jag hade hemma var vatten, vilket jag inte tycker om, och jag hade inget kallt att knapra på alls, ja förutom en lök då. Men det kändes inte direkt lockande.

Så jag hade inte så stort val annat än dra på mig ytterkläderna och sticka iväg på affären. Jag har ju haft knepiga cravings hela mitt vuxna liv, så jag kan inte skylla på graviditeten när det kommer till det, men salladskål och morötter blev jag så grymt sugen på, och det var väl det enda i matväg jag fick med mig hem också. Och så massa jouice.

Efter att jag packat upp den lilla matpåsen slängde jag av mig alla kläder och la mig raklång på rygg i sängen. Jag reagerade lite, som jag brukar göra, att det verkligen inte syns att jag är gravid. Det är liksom bara fett på magen, för när jag lägger mig ner plattas magen liksom ut. Men idag la jag då märke till något jag inte sett förut.

Jag ska inte sticka under stolen med att jag inte direkt är supersmal, men jag är ju inte tjock heller. Det finns lite hull och alla kvinnor som har det, vet också att man brukar ha som en liten troskant eller veck längst ner på magen, även om man inte har några underbyxor på sig. Troskanten var borta!! Nu är det ju inte på grund av att hullet försvunnit direkt. Magen var svälld just där och rätt stenhård. Ville inte trycka för mycket, men det känns ungefär som om man blåser upp kinderna hårt och trycker med pekfingret mot dom.

Jag antar och hoppas att det är så här det ska kännas. Men jag är ju ute på okänt vatten här, så jag har ju egentligen ingen aning om vad som händer med kroppen och hur det ska kännas. Vad som är normalt och inte…

Visst har ju även haft smärtor straxt ovanför ljumskarna. Min förklaring till barnmorskan var att det känns som att någon håller på att krossa ena (mest högra) äggstocken, och hon förklarade att det beror på ligament (eller vad det hette) som tänjs, och i och med att det är två som växer där inne så påverkar det ligamenten ännu mer. Men även om jag då haft det symptomet en vecka eller så, så är det inget konkret tecken för mig. Den overkliga känslan och förvirringen över om man drömt eller inbillat sig allt påverkas inte alls av dessa smärtor. Men att känna att magen förändrats på ett sätt man aldrig upplevt förut… Det är ett tecken för mig och något jag konkret kan härröra till att det faktiskt växer någon inom mig.

Lämna ett svar