Från 6 månader?

Först vill jag börja med att berätta om Damiens nya utvecklingspåfund. Han har börjat plocka ur nappen ur munnen för att försöka sätta in den själv igen. Det är jätteroligt att se på när han försöker.
Han ligger där i sängen med armen rakt ut i vädret och tungan ute som om han försökte styra handen med tungan och så för han sakta handen mot munnen och försöker pricka rätt. Han har dock inte lyckats än utan släpper nappen någon centimeter från munnen ungefär som att den skulle ramla in i munnen då. Men det gör det ju inte… speciellt inte när munnen är stängd och tungan är ute och far 🙂

Nu till det här med 6 månader.

sittvagnIdag fick pojkarna bli storpojkar då jag byggde om vagnen till en sittvagn. Anledningen till det är två. Dels för att Damien skriker i högan skyn om han är piggelin och tvingas ligga ner i vagnen och dels för att åkpåsen är alldeles för stor för liggdelen. Nu, med -15 grader, behöver man verkligen åkpåsen. Tidigare har det räckt med overallen som är som en åkpåse med armar, och så en fleecefilt med ifall att. Men det räcker knappast nu. Overallen är ju inte den tjockaste direkt heller.

Dom var tröttisar båda två, så dom fick ändå ligga ner. Ingen av dom sa ett pip, så tydligen dög det alldeles utmärkt med sittdel. Eller så var det så förbaskad kallt så dom inte vågade öppna munnen 😛

Vad det här har med 6 månader att göra ska jag berätta nu.

I instruktionerna står det att sittdelen inte får användas till barn under 6 månader. Vad är det för speciellt just med 6 månader då? Det hade ju varit mer rimligt om det stått en minsta längd på barnet eller ett krav att det ska kunna sitta själv eller något dylikt. Men just 6 månader?? Det fattar jag inte.

Nästa tisdag blir det 6 månaders kalas här. Dagen till ära har jag köpt Yoghurt åt pojkarna vilket är från 6 månader. Eller är det??

nestle_jogolino

Ja, si norrmännen ska ju alltid utmärka sig 😛

Skämt åsido… Undra varför dom rekommenderas att vänta 4 månader till jämfört med dom som bor några mil bort, på andra sidan riksgränsen?

Lämna ett svar