Fulltecknad vecka

Oj, oj. Veckan som varit var det verkligen fullt upp! Jag, som normalt är ledigt fredag-söndag, jobbade både fredag och lördag så det blev bara 1 dag ledigt den veckan.

Vi hade öppet hus på jobbet så grabbarna fick vara på dagis på fredagen och på lördagen följde dom med mig på jobbet en stund innan deras morfar kom och hämtade dom. Lejonen som vaktar mamma om dagarna hade lite vassa tänder, tyckte grabbarna. Men det fanns ju massa lastbilar och motorcyklar att titta på och musiken från live-bandet diggades det friskt till.

IMG_1910

Efter två dagar av snöande (!) så blev det äntligen lite sol på söndagen, så då fikade vi i lekparken tillsammans med grabbarnas bästa kompis. Damien är speciellt förtjust i henne och går, utan uppmaning, och tar henne i handen när vi promenerar och kramas helt appropå. Dom där små turturduvorna lär man nog få hålla koll på 😛
På kvällen åt vi middag tillsammans allihopa. Jag, grabbarna, deras kompis och hennes bror och mamma. Det blev en riktigt mysig söndagsmiddag och alla var jättetrötta efter dagen så det blev en snabb nattning.

IMG_1930[1]

Grabbarna är som satan och ska ta sönder mina växter. Det spelar ingen roll hur mycket man säger till, visar att man blir ledsen och att dom får städa alla trasiga blomblad…. dom är ändå där och rycker bort bladen på dom. Jag har försökt att ha lite stjälkblommor på köksbordet, men så snart jag kollar bort så kör dom sin egen variant av ”älskar, älskar inte” och så var den buketten förstörd 🙁
Så igår bestämde jag mig för att köra en annan variant… kaktusar! Kevin var väldigt fascinerad av ”tacosar” och jag visade med mitt finger att dom sticks, så nu får vi hoppas att mitt köksarrangemang får vara ifred i alla fall. Om inte annat så lär dom nog bara röra den en gång 😛

IMG_1941[1]

I morgon är det utvecklingssamtal på dagis och jag gissar att det kommer att pratas avdelningsbyte då. Grabbarna är nog äldst på sin avdelning nu så det är väl deras tur.
I en tvillinggrupp på Facebook så ställdes det nyligen en fråga just om det där med avdelningsbyte för tvillingar. Kunde man tänka sig att flytta på en i taget?
Mitt svar är Ja. Om det, på grund av platsbrist, inte går att flytta dom samtidigt så har jag inga problem att flytta Damien först. Han är lite mer framåt, testar mer, har massor av energi utan behov att vila och leker gärna med äldre barn. Kevin kör gärna det lugnare tempot med lugnare aktiviteter så än så länge så känner jag inte samma behov att flytta upp honom till storbarn som med Damien.
Däremot skulle det säkert bli 10 gånger mer bråk vid hämtning och lämning om dom gick på olika avdelningar, så såvida det gäller en kortare period är jag okej med att ena flyttar i förväg.
Det jag dock önskar är att deras bästis får flytta till samma avdelning som grabbarna när det blir hennes tur, men vilken avdelning barn flyttas till lär man nog inte kunna påverka.

Kommentera