Gammalt blir nytt

Galltvål, sol, vanish, yes, klorin… nej, ibland får man helt enkelt inte bort fläckar från kläderna. Nästan nya kläder vill man ju inte kassera heller bara för att dom är fläckiga, och inte vill man att sina barn ska gå omkring i ”skitiga” kläder.

Så vad gör man då? Jo, man färgar helt enkelt om dom 😛

För runt 50 lappen kan man färga om ungefär kilot torra kläder och det blir bra många trollplagg det som kan bli som nya.

Jag hade två helvita bodys som jag testat allt jag kommit på utan att få bort gula fläckar på. Dom hade till och med legat i ren klorin i ett dygn, men näe… fläckarna ville helt enkelt inte försvinna. Köpte en liten förpackning av Hedins textilfärg, något man kan köpa i exempelvis större mataffärer. Vanligt salt har man ju oftast hemma, och det är det enda man behöver till.

omfargning_klader

Man kan färga i tvättmaskinen, men jag valde att göra det på spisen då det var så lite som skulle färgas. Det tar ungefär en timme, varav det under 45 minuter ska stå på spisen. För att maximera användningen av färgen så kan man lägga i några urtvättade plagg som behöver lite uppfräschning i färgen och köra en omgång till med färgbadet. Som vi alla kvinnor vet så har vi halva troslådan med plagg som skulle behöva en sån omgång av en eller annan anledning 😉

Nylontråd går dock inte att färga, vilket är lite trist då sömmen blir väldigt synlig. För att göra plagget lite roligare så valde jag även att applicera ett tryck på magen. Jag blev väldigt nöjd med resultatet måste jag säga 🙂

Nu finns det i alla fall inga spår av de fläckar som döljer sig där under nånstans och jag kan med gott samvete ta på pojkarna dessa kläder igen 😀

 

2 thoughts on “Gammalt blir nytt

  1. Smart tips! Färgar kläderna av sig sen när man tvättar om de tsmns med vanliga kläder i tvättmaskin?

    1. Nej det ska dom inte göra. Jag brukar dock endast tvätta tillsammans med lika färger första gångerna – ifall att. Men det gör jag med alla nya kläder. Sen kan jag ex. blanda blått, grönt och svart utan att det färgar av sig.

Lämna ett svar