Garderobsbyte

Nu blir det kallare och kallare ute, och dessutom håller grabbarna på att växa ur storlek 92, så det blev dags att uppdatera garderoben lite.

Jag är ett stort fan av sportsdirect. Visst får man vad man betalar för, men med snabbt växande barn dom dessutom förstör kläder med både fläckar och skador, så känns det bra mycket bättre att köpa ”slit-å-släng” för halva priset jämfört med budgetalternativ på svenska marknaden.

img_4574.jpg
Förutom vanliga kläder blev det även lite ytterkläder till i höst.

Att märka kläder är en nödvändighet om man vill ha dom kvar. Så jag fick även beställa lite nya namnlappar. Till min, eller grabbarnas, stora glädje så fanns det nu Marvel och Disney i Filurs utbud. Självklart blev det då Spider-Man som valet föll på 🙂

img_4543
Nu har jag rensat ut lite utvuxna kläder ur grabbarnas garderob också och lagt ut till försäljning. Det är ju kanon att det finns Facebook grupper för just detta ändamål – köpa och sälja tvillingprylar. Eftersom jag klär grabbarna lika är det annars svårt att både sälja och köpa begagnat i dubbel uppsättning.

Jag ska passa på att tipsa om hur du kan fräscha upp kläder och skor inför försäljning också…

Mirakelsuddare/mirakelsvamp/melaminsvamp.

Kärt barn har många namn. Den här svampen tar bort märken på fasta ytor, som exempelvis bord, väggar, golv och… Gummidetaljer på skor. Dom svarta märkena som brukar bli på gummistövlar, springskor etc. går bort genom att gnugga med en fuktad svamp.

Remol

Ett blekningsmedel för textil som finns att köpa bland annat i större mataffärer. Man kan blötlägga vita plagg för att göra dom vita(re) igen eller få bort fläckar.

Klorin

Jag har en sprayflaska med hälften klorin och hälften vatten. Det sprayar jag på exempelvis färgfläckar och gräsfläckar på vita plagg och låter det ligga ett tag innan jag tvättar. Röda och gula matfläckar bör man inte ha klorin på då det kan missfärga plagget.

Solen

Det här är det bästa och mest effektiva sätt jag vet för att få bort röda och gula matfläckar. Tvätta plagget som vanligt och låt sedan hänga i solen för att torka. Ibland kan det behövas ett par dagar innan fläcken försvunnit helt.

Alla fläckar mår dock bäst av att inte få torka in. Har du inte möjlighet att tvätta direkt, blötlägg plagget så snart du kan och tvätta gärna fläcken så mycket du kan. Gärna med galltvål, vilket finns i välsorterade mataffärer.

Kommentera