Gästbloggare: Martyrmannen

År 2012 föddes 1.521 tvillingpar. Mina troll är ett av dom. Under de senaste 10 åren har det varit ungefär 2,8% tvillingfödslar i Sverige, vilket motsvarar ungefär 16.500 tvillingpar. Så jag är ju långt ifrån unik som tvillingförälder.
För ett tag sedan så efterlyste jag andra tvillingföräldrar som ville dela med sig av sitt liv genom att skriva ett gästinlägg på tvillingforalder.se. Först ut är Martyrmannen som delar med sig av sin förlossningsupplevelse.

Tvillingarna: Pojkar, 19 dagar gamla
Föräldrar: Jurist, 40 år / Jurist, 38 år

Jag kan lova er och de som känner Martyrmannen vet, jag är ingen lipsill. Med smeknamnet Clintan är jag i princip det hårdaste som har gått i ett par Nike Air Max. Trots detta var idag tårarna inte långt borta.

Jag vet fortfarande inte säkert vad som framkallade dessa plötsliga och för mig främmande känslor. Antingen var det känslan av vanmakt över att bli reducerad till ett nödvändigt ont eller så var det känslan av vördnad inför livets mirakel när jag blev tvillingpappa.

Som blivande pappa vid ett kejsarsnitt är jag lika intressant som en såsfläck på kavajen. (Man vet att såsfläcken finns där men försöker att inte tänka på den.) I operationssalen har alla sin bestämda uppgift – utom pappan. Det finns en ansvarig kirurg, en narkosläkare, två barnmorskor, två barnläkare, ett antal sjuksköterskor osv osv. Alla är trovärdiga och experter på sina områden. Det finns t.o.m. en person till att massera den blivande mammans axlar! Nej det är inte pappan, tyvärr inte. Det är en muskulös jätte med perfekt skäggstubb som varsamt knådar den blivande mammans spända axlar. Alla funderingar och frågor från mamman besvaras av samme jätte med en mjukt brummande skånsk dialekt. Under tiden sitter den blivande pappan bredvid och försöker att vrida osynlighetsmössan åt rätt håll.

Efter att narkosen är lagd på den blivande mamman tar det ett ögonblick och sedan lyfts två gallskrikande små knyten fram. Det är mäktigt, stort och ofattbart. Det är också nu jag måste berättiga min existens i rummet. Jag vet att om jag missar detta moment kommer min aktie att vara värd mindre än smuts en låååång tid framöver.

Min uppgift är – Kameran! Nej inte att ta kort, det finns det förstås ett proffs från sjukhuset som skall göra. Min uppgift är att tala om för denna person vart kameran ligger..

Allt går jättebra. Min högt älskade hustru får grym massage och vi får två små underverk som får mig att kippa efter andan av hänförelse. (och jo, jag fixade min uppgift mot alla odds.)

Dagens tips till den som vill finna lycka i livet efter 40: Skaffa arvingar!

Lär mer om Martyrmannen

Lämna ett svar