Greta Garbo

Idag har jag verkligen känt mig som Greta Garbo måste ha gjort på 1930 talet när hon uttalade de ökända orden ”I want to be left alone”.

Jag var uppe några timmar i morse och började ta tag i röran hemma. Att flytta saker till en ny bokhylla är inte bara om man är som mig. Jag måste ju ha struktur och ordning och var sak på sin plats och då gäller det ju att hitta nya platser för sakerna och ändå bibehålla organisationen. Flyttar jag en sak till ett nytt ställe måste jag rensa det stället och då hittar jag saker som passar bättre på ett annat ställe och då behöver jag rensa det stället osv. Det tar liksom aldrig slut känns det som, och hela lägenheten är full med prylar överallt som jag inte riktigt vet vart dom ”hör hemma” än.

Det är ju inte bara påfrestande fysiskt att bära saker fram och tillbaka, utan även mentalt då jag hela tiden måste tänka ut vart saker ska vara, hur mycket som ska få plats där och hur jag ska organisera det på bästa sätt för att få det att bli som jag vill ha det. Ett till rum hade ju inte varit fel… hahaha.

Vid 8 tiden eller så i morse var jag helt färdigt så då började jag att kolla på hela säsong 4 av Ullared och nu är hela den säsongen sedd. Jag har då alltså spenderat hela jäkla dagen i sängen framför TV’n 😮

Det har varit så skönt att göra ingenting och till och med när posten ramlade ner i brevinkastet blev jag lite frustrerad och tänkte något i stil med att jag vill vara ifred och att brevbäraren störde mig. Hahaha. Vilket jäkla pucko man är alltså. Kan inte låta bli att skratta åt mig själv emellanåt även om jag tycker att det är lite tragiskt att ha såna extrema humörskiftningar. Från att ena sekunden haft fullt med energi till att i nästa bara gräva ner mig i sängen och inte ens velat bli störd av posten som släpptes ner i brevinkastet.

Jag vet inte om det beror på att jag varit så fysiskt aktiv de senaste dagarna med montering av bokhylla, bärande och lyftande på saker och gått fram och tillbaka i lägenheten som en dåre. Men nåt känns knepigt i magen och då blir ju inte direkt humöret bättre av att oroa sig över det. Det typ bubblar och rör på sig där inne så jag blir lite illamående. Nästan som om man ätit något olämpligt. Jag vet inte om det är för att barnen rör på sig och det känns så mycket helt plötsligt, eller om det är fostersäckarna eller moderkakan som flyttar på sig där inne. Så gör det lite småont vid troskanten rakt nedanför naveln, ungefär som magknip. Skumt och obehagligt känns det i alla fall. 🙁

Lämna ett svar