Hallmarkpåfund

Det börja närma sig alla hjärtans dag. Det har jag inte firat på… 15 år eller så! Inte för att jag bojkottar dagen, utan för att jag helt enkelt inte haft någon att fira med.

En del tycker att det bara är ett påhitt av Hallmark för att det ska konsumeras mer och firar därför inte dagen. Men hur många dagar är egentligen inte av det slaget? Kanelbullens dag, fettisdagen, våffeldagen och för att inte nämna jul! Okej… julfirande har ju med religion att göra, men handen på hjärtat… hur många är det som firar jesu födelse den dagen?

Inte för att jag nu har någon karl i mitt liv, men hur gör man som småbarnsförälder för att fira denna dag? Den kan ju liksom infalla på en helt vanlig torsdag och då är det kanske inte det lättaste att få barnvakt för att få lite egenmys.

Själv är jag inte mycket för blommor. Jag tycker det är en totalt onödig kostnad för något som bara står och skräpar tills det vissnat (och ibland till och med längre än så 😛 ).
Det jag skulle uppskatta mest är att bli helt bortskämd under en dag. Att slippa göra ett enda handtag och att min man tar hand om barn och hushåll. På kvällen skulle det bli en romantisk middag för två, självklart då lagad av min man efter att han hällt upp ett varmt skumbad omgiven av levande ljus åt mig, så att jag kunde ligga där och bara slappna av och få kliva upp till ett dukat bord. Kvällen skulle sedan avslutas med en låååång helkroppsmassage i ett rum endast upplyst av mängder med doftande ljus.

Vad är ditt bästa tips eller önskan som småbarnsförälder?

Lämna ett svar