Händelserikt

Idag blev en väldigt händelserik dag för pojkarna.

Efter veckans sista inskolningsdag, som gick alldeles utmärkt utan varken tårar eller grin, så åkte vi och hälsade på en gammal kompis till mig. Hon har själv två, nu rätt stora, barn och deras gamla avlagda leksaker blev ett paradis för pojkarna. Hennes yngsta pojke, som precis börjat andra klass, hade byggt en koja av en gammal kartong, och den tyckte pojkarna var väldigt skoj att leka med och dom skrattade harmynt åt varandra och även åt andreklassaren som lekte så snällt med trollen, trots den stora åldersskillnaden.

image

Kattluckan var också en hit. Kanske inte riktigt vad man kunde tro, men pojkarna hittade en boll som dom kastade ut genom luckan och det var ju jätteroligt att den kom tillbaka genom luckan hela tiden. Det var ju såklart pappan i huset som befann sig på andra sidan luckan som kastade tillbaka den.

Barnens farmor ringde när vi precis satt och för att fika och undrade om vi var hemma. Hon hade pojkarnas syster på besök och hon längtade så efter att få träffa sina bröder. Det var ju trist att det inföll just en dag då vi hade planer. När vi kommit hem igen så hade farmorn skickat ett sms och undrade om dom inte kunde komma nu när vi var hemma. Systern hade väl tjatat hål i huvudet på farmorn 😛

Klockan hade precis passerat fem, vilket är grabbarnas läggdags, och dom var dessutom extremt griniga och trötta och hade varit det ett bra tag. Men jag vet ju också hur svårt det är att hitta tider som passar alla, så jag lovade att hålla pojkarna vakna om dom åkte på en gång.

När farmorn och systern kom in genom dörren en halvtimme senare var det två små pojkar som sken upp i ett leende från badkaret där dom satt. Kevin vinkade och vinkade till sin farmor och tyckte att han var färdigbadad nu. När båda pojkarna var torra och hade fått på sig en blöja så blev det lite busmys i soffan. Men det märktes tydligt att dom var extremt trötta. Det var gnäll om vart annat och inget var liksom riktigt bra. Ska vara i knä, ska inte vara i knä, ska vara hos farmor, ska vara hos syster, nej hos farmor igen.

Klockan var nog runt halv sju när jag till slut fick lägga dom i sängen. Men övertrötta troll är inte det lättaste att få att somna! Damien började gråta när hans välling var slut, så då fick han en skvätt vatten i flaskan vilket han knappt hann sätta till munnen innan han däckade. Kevin, däremot, började gnälla straxt därefter och inte ens nappen blev han nöjd med. Då kan man ge upp på en gång. Han skulle inte somna själv och dessutom väcka Damien om han fick ligga kvar i sängen och gnälla. För det är inte så mycket gråt utan tröttgnäll.

Jag tog in honom i min säng och la mig med honom. Efter en kvart, tjugo minuters, bök och stök så gav systern och farmorn upp att vänta på mig, då dom hörde att Kevin var långt ifrån att somna. Dom stack in huvudet i sovrummet och vinkade och gestikulerade nåt som jag inte uppfattade för fem öre 😛

Det tog ända till 19.30 innan Kevin äntligen somnat!

image

Nu är det en till här som är snart däckar, så jag ska lägga mig och kolla på lite Shark week på Discovery tills att ögonen slår igen.

Lämna ett svar