Handymom

Ja, i den här familjen gäller det att vara allt-i-allo, och kunna lite av varje. Jag vet inte huuur mycket saker som grabbarna haft sönder på dom här åren. Vissa saker har för mig verkat helt ofattbart att dom ens lyckats med.

”Mamma, laga” heter det här hemma. Förklarar man att det inte går så blir jag rättad att det är bara att använda lim. Hahaha.

I vintras kastade dom sönder sina stolar för femtioelfte gången, så då blev jag less och kastade ut dom på balkongen. Jag hade lagat dom upprepade gånger redan och nu fick det liksom vara nog. Kunde dom inte vara varsam med grejerna så skulle dom inte ha några.

Jag fick såklart väldigt dåligt samvete och funderade på att köpa nytt, men jag tog istället ett gammalt IKEA lackbord och Mammut pallar som dom redan hade och satte in det på deras rum. Mammutpallarna har dom också tagit sönder flera gånger, men peppar, peppar, så har dom inte gått sönder utan bara särat på sig så att det bara varit att trycka dit delarna igen.

Nu när snön tinat bort på balkongen så kom då deras trämöbler fram och jag tänkte att jag skulle ge det ett sista syfte och få vara balkongmöbler åt grabbarna i sommar. Det är ju inte utegrejer så livslängden lär väl inte vara mer än så.

Jag fick borra nya hål här och var då dom gamla hålen inte längre var brukbara.

Sen skruvade jag ihop allt och limmade rejält i varenda skarv och hål.

Grabbarna tyckte det var väldigt intressant att studera hur man lagar en stol. Kanske att jag har mig små hantverkare här hemma 😀

När vi ändå är inne på att ta sönder saker…

Grabbarna fick för nån vecka sen tugga tuggummi för första gången och har gjort det några gånger sedan dess. Damien har svårt att ha sitt i munnen och vill gärna leka med det, men det ryker iväg till soporna så fort jag ser att han har det nån annan stans än i munnen.

Man borde tycka att han lärt sig vad som händer om han tar ut tuggummit, särskilt då han blivit så där hjärtskärande ledsen varje gång. Men nääääee… Man kan ju också tycka att mamma borde lärt sig att Damien inte kan ha tuggummit i munnen och därmed inte ska få fler, men näääee där också 😛 Hahaha. Eller egentligen vet jag ju, men jag vill ju gärna tro på honom när han säger att den här gången ska han bara ha det i munnen. Han har ju ändå fått några nej på tuggummi som konsekvens sedan senaste gången, och nån gång måste han ju få chansen att visa att han lärt sig.

Hur som haver….

Tror du jag blev överlycklig när jag hittade hans tuggummi inkladdat på hela TV skärmen?! Grrrr!!!
Det tog mig en halv flaska skärmrengöring, massor av torkande och skrapande med naglarna, men till slut fick jag bort det. Tur i oturen så har jag i alla fall varit så pass smart att jag inte investerat i några nya grejer sedan jag fick barnen. Inte annat än en lampa dom slagit sönder.. eller två. Det mesta ser för jäkligt ut med bitmärken, hackmärken, ritmärken och diverse andra skador, men sålänge dom inte kan lyssna och lära sig, så är det ingen mening med att uppdatera hemmet heller. Dom är ju dessutom inne i den åldern då dom testar gränserna till max. När jag ser (om jag ser vill säga) att dom håller på att hitta på nåt hyss så säger jag ifrån redan innan, typ ”du tänkte inte kladda med godisen på TVn va? För då kastar jag godiset och sen stänger jag av TVn”. Och dom bedyrar att dom inte alls tänker att kladda, bara för att sedan göra det fort som attan även om dom vet att godis och TV ryker då. Det blir skrik, bråk och ett jäkla liv här hemma, men ändå kan dom göra exakt samma sak nån dag senare med samma resultat och konsekvens. Det är tur dom är söta säger jag bara 😛

Kommentera