Hårfager

”Men vad fasan gör mamma?!”
Så tänkte nog mina barn när jag, häromdagen, kröp ner i badkaret med dom med tanke på deras förvånade och fundersamma min.

Myspys med stillasittande barn i ett varm skumbad är väl ändå fantastiskt. Jo, tjena!
Verkligheten skiljer sig väldigt mycket från de härliga fotografierna man ser i tidningar på badande föräldrar och barn.
Man kryper ner i pissljummet vatten s når en till naveln när man satt sig ner. Man delar det trånga badkaret, inte bara med två barn, utan även med mängder med leksaker, schampoflaskor och tvättborstar. Allt ska kastas runt och slås med på badkarskanten så det blir ett öronbedövande högt ljud. Så måste man ju plaska. Massor! Och gärna mitt framför mamma så hon blir dyngsur hela hon.

Efter 10 minuter är man kall och frusen och man har fått ett tiotal nya blåmärken av alla leksaker som barnen slagits med i sina vattenlekar.

Man börjar skruva på sig och vill upp ur detta kalla vattenkaos. Det är då barnen inser att mamma har hår nånstans där dom själva inte har hår. Det måste ju undersökas!

Att bli ”luggad” där solen inte skiner är inte den mest underbara upplevelsen kan jag säga! Mamma skriker, barnen skrattar och luggar ännu hårdare. Mamma skriker ännu högre och barnens blir ännu mer exalterade.

Den mysiga badstunden kan mer liknas tortyr än nåt annat.

One thought on “Hårfager

Lämna ett svar