Hemmasemester

Förra veckan var vår första semestervecka av två, och den spenderade vi hemma. Förutom en dagstur till Furuvik då.

Barnen fick cyklar i en tidig födelsedagspresent i början på sommaren, så vi har varit ute och cyklat på dessa. Redan andra gången var Damien expert och kunde både cykla helt utan hjälp, stanna i tid, svänga och man kunde tro att han var född på en cykel 😛
Kevin går det lite mer långsamt för. Han har lite problem med det där att trampa och har inte lika mycket benmuskler som Damien. Men det kommer nog förr eller senare 🙂

IMG_4044[1]

Vi har också varit ute i skogen och lekt och samlat lite pysselmaterial…

IMG_4071[1]

… för att sedan måla.

IMG_4076  IMG_4080

Med lite hjälp från mamma så blev stenar till figurer som barnen älskar att leka med.

IMG_4103

Klädnypor kan också bli roligt pyssel. Dom går att måla och dekorera och kanske även sätta fast en magnet på. Eller så kan man skruva upp dom på exempelvis en tavelhylla för att sedan fästa teckningar i.

IMG_4100

Som ensamstående på heltid så kan det vara rätt bökigt att uträtta ärenden. Barn som skriker, bråkar, ska röra allting och bete sig som en speedad tryffelgris i skogen. Då är det skönt att ha en vän på samma pottkant.

IMG_4175[1]

Hon behövde klippa sig, så medan hon gjorde det tog jag alla fyra barnen och roade dom under tiden i ett närliggande köpcenter. Det är verkligen toppen att kunna få avlastning en liten stund. Man har ju annars inte en enda minut för sig själv med undantag för när man är på jobbet. Barnen leker väldigt bra tillsammans, men har blivit lite som syskon med sina ”syskonbråk” eftersom vi umgås så mycket och gör familjära aktiviteter tillsammans.

IMG_4176[1]

Nu är sista semesterveckan för denna sommar och sen är tillbaka till vardagsrutinerna igen.

Kommentera