Hick!

Det har varit lite dåligt med fosterrörelser de senaste dagarna. Visst har jag känt det buffa och sparka där inne, men inte lika ofta och kraftigt som tidigare.

Igår tror jag dock att jag kände hickande för första gången. Man har ju hört och läst att foster hickar där inne av att dom ligger och sväljer fostervatten, men jag har aldrig märkt av något.

Men nu kände jag alltså pulserande och regelbunden rörelse, ungefär som hjärtslag, fast inte lika fort. Det kändes inte inne i magen utan när jag la handen på huden. Jag kunde även se det med blotta ögat, hur huden rörde sig lite snabbt upp och ner vid varje hickning.

Jag tyckte jättesynd om bäbis där inne, även om det är fullt normalt och hjälper bäbisen med andningsfunktionen. Men jag vet ju hur jobbigt det är att ha hicka, så jag försökte hjälpa tvåan på traven lite genom att slå den lätt på rumpan, ungefär som man gör med nyätna barn för att få dom att rapa. Om det hjälper har jag ingen aning om, men jag kände ju att jag var tvungen att göra nåt för stackarn där inne. Det kändes ju som mitt fel att den börjat hicka eftersom jag skapat en jordbävning för dom där inne genom att skaka på magen för att få lite liv och rörelse. Vem sjutton skulle inte får skrämselhicka av att vakna till nåt sånt?!

Lämna ett svar