HLR

Nu är det exakt 3 månader kvar till beräknad förlossning och första dagen efter sjukskrivningen.

Den här dagen spenderas med inskrivning hos Arbetsförmedlingen, Friskskrivning hos Försäkringskassan och så jobb då såklart. I vilken ände ska man börja med allt som blivit liggande nu en månad?! 😮

Tänkte återknyta till det där med HLR kurs.

Jag mailade min BM med följande frågor

  1. Finns det andningslarm att låna av landstinget, om inte, är det någon speciell som rekommenderas? Har fått tips att respisense ska fungera även för samsovande.
  2. Skulle en bäbis sluta andas – vad gör man? Finns det någon HLR kurs el. liknande för bäbisar att gå på? Har HLR för vuxna, men det är ju inte samma hantering med barn. Man lär ju vara så hysterisk att man inte kan lyssna ordentligt på instruktioner från 112 om skräckscenariot skulle vara framme, så det skulle nog underlätta om man hade någon kunskap i förhand.

Svaret jag fick var följande;

Har varit och pratat med BVC sköterskan ang. detta med apne’ larm och och det är barnläkare som ordinerar det om indikation finns. Då lånar sjukhuset ut dem.  Du kommer ju hur som helst att endera vara på nyföddhets avd. 45 eller BB efter förlossningen och då har du möjlighet att ta upp detta med barnläkare och även detta med HLR på nyfödda.

Finns tydligen apne’ larm att köpa också och då kan du googla på det och se hur man går tillväga och vad det kostar. Vet att expertisen inte anser att man behöver sådana larm om det inte finns någon speciell anledning…….

Jag kände väl inte direkt att jag fick svar på mina frågor, men det var ju ett svar i alla fall 🙂

Lämna ett svar