Höra eller inte höra

Pojkarna hamnade ju mellan stolarna och missade hörseltestet som nyfödd. Det ledde till att dom, runt 3 månader gamla, fick komma till BB i efterhand och göra testet, något dom inte lyckades utföra där, så det blev en remiss till hörselcentralen och därifrån har vi nu kommit hem men blandade resultat.

Damien fick godkänt på det där testet dom gör där dom stoppar in en liten pinne i örat och har en liten dosa som mäter nånting. Har inte satt mig in i vad exakt som görs, men på nåt sätt lyckas dom ju kolla hörsel på det sättet.

Kevin fick inte godkänt på det testet, trots flera försök, så han fick genomgå ytterligare ett test, där man även där stoppar in en liten pinne i örat, men den pinnen är kopplad mot en dator som mäter vibrationerna i trumhinnan, om jag förstod det rätt. Inte heller det testet fick han godkänt på 🙁

Så nu ska Kevin få en ny tid och få träffa en läkare på Öron-Näsa-Hals mottagningen. Där ska det bli grovrengöring av öronen och så ska en läkare undersöka öronen för att se om det kan ha ”naturliga” orsaker till att han misslyckas med testen. Exempelvis att det då är för mycket vax i öronen eller att det är vätska bakom trumhinnorna. Sen ska ett nytt test göras.

Han verkar ju höra, men det är klart man blir orolig ändå.

2 thoughts on “Höra eller inte höra

  1. Det är inte helt ovanligt att de här testerna ”misslyckas” utan att det är någonting. Men det är ju bra med extra kontroller eftersom en hörselnedsättning kan påverka språkutvecklingen. (Stå på dig lite om kommande kontroller visar tveksamma resultat – några vänner till mig fick en hörselnedsättning konstaterad hos sitt barn först vid sex års ålder trots ”varningssignaler” från de hörseltest som har utförts ända sedan BB. I det här fallet tycks språkutvecklingen ha funkat utmärkt ändå, men det är klart att man vill att barnet ska få rätt hjälp från början.)

  2. Vi har haft samma problem med vår ena tvilling, Agnes. Har varit på BB två gånger och nu en gång på hörselcentrum. Ännu är hennes vänster öra inte godkänt. Ska tillbaka på lördag för ett nytt test där hon måste sova. Ska bli spännande att se om jag kan få henne att sova på beställning…

Lämna ett svar