Huset med trappen

Jag har ju letat hus ett tag och det har gått segt. Jag har rätt höga krav och låg budget. Det har liksom inte riktigt gått ihop 😛 Men vi har tittat på några objekt de senaste åren i alla fall. Barnen har ju fått följa med då visningarna oftast är utanför arbetstid.

För två veckor sedan var vi och tittade på ett hus här i närheten. Ett hus som vi passerar varje dag när vi åker till dagis. Det var enplans med källare, och således en trapp som gick ner till källaren. Varje dag därefter så har barnen pekat och ropat ”huset med trappen!” när vi åkt förbi 😛

Nu blev det sig så att ”huset med trappen” blev vårat 😮

Jag la in ett bud, säljaren ville ha ett snabbt avslut, och en vecka från visningen så var det mitt. Vi får inte tillträde förrän i mitten på juli, men allt är skrivet och klart.

Vi var till min pappa i helgen så att jag kunde berätta nyheten personligen.

Barnen älskar verkligen att vara hos sin morfar. Och vilket barn skulle inte det?! Stora öppna ytor att springa på, skog att busa i, tjurar i en hage bredvid, gungor och lekstuga och så en damm med fiskar som man kan mata. Och så är det såklart roligt att få stjälpa till lite i trädgården också 🙂


Även om jag tycker att det känns vemodigt och sorgset att lämna vår lägenhet där jag bott i 17 år och som har lekpark direkt utanför och skog direkt bakom och är billigare än något boende jag nånsin skulle kunna komma över igen, så kommer det bli härligt för barnen att få växa upp i ett hus med egen trädgård och egna rum. Så småningom i alla fall.  Till en början kommer dom att få ett jättestort rum att dela på, då dom har alla leksaker gemensamt och samsover med mig. Men när dom blir äldre och vill ha lite space för sig själva, så kommer dom att få ett varsitt rum. Och när dom blir unga vuxna så finns även möjlighet för dom att få en hel våning för sig själva (eller mamma få en våning för sig själv, rättare sagt 😛 )
Men just nu är det väldigt blandade känslor. Vi lämnar allt tryggt bakom oss och ställs inför en helt ny utmaning och livsstil. Men det blir nog bra. Det kommer att bli bra!

Kommentera