Igg! Håret!

Trollen sover alltid i min säng. Dom har vägrat sina sängar sedan dom var runt 8-10 månader. (Tiden går ju så fort så kommer inte riktigt ihåg när det var). Det började med att Damien vägrade och straxt därefter även Kevin. Jag försökte lyfta över dom i deras sängar när dom somnat, men det slutade alltid med att dom vaknade efter en liten stund. Nattade jag om dom så vaknade dom igen, och igen och igen… så ingen fick någon sömn. Så då var det enklast och tryggast att låta dom sova med mig hela nätterna. Jag gjorde ett försökt igen i våras då jag låg på en madrass mellan deras sängar, men nattningen tog en evighet och varje natt vaknade Damien hysterisk och satt i sin säng och skrek och på tidiga morgontimmarna vaknade Kevin och kom in till mig. Så efter några veckor gav jag upp även det och efter det har det fått vara. Dom sover tryggt och gott i min säng och alla får sova hela nätterna utan skrik och gnäll. Nåja… jag får mig ett par knytnävar och kängor på nätterna, men jag slipper ju i alla fall kliva upp och jag slipper trösta barn som vaknat ensam och är jätteledsen.

Förr eller senare kommer dom att vilja sova i egna sängar och absolut inte mysa med morsan om nätterna, så jag får väl njuta av närheten så länge den varar 🙂

Jag lägger mig i mitten av sängen och har pojkarna på vardera sida om mig. Damien vill ha så mycket närhet det bara går och ska slingra in sig i mig och helst ligga som ett litet knyte i min famn. Kevin vill ha närhet fast enbart med kroppskontakt. Han är nöjd när han känner att jag ligger bredvid och vill helst inte bli kramad eller bli hållen. Men däremot ska jag massera honom. Det började förra vintern och då var det fötterna och benen jag skulle massera. ”Foten!”, ”Benet!” låg han och skrek varvat med ”Andra!”. Sen kom han på att det var skönt att bli masserad i hårbotten. Då blev det istället ”Håret!” som han tjatade om. Damien har varit nöjd bara av närheten. Har varit… Nu har han kommit på att det är skönt att bli kliad på ryggen, så nu ligger han och skriker ”Igg!”.

Där får då jag ligga i mitten och försöka tillgodose bådas önskemål… ligga nära men inte hålla om, ligga nära och hålla om, killa hår och killa rygg. Ibland önskar man att man vore bläckfisk! Jag ser nog nästan ut som en i alla fall där jag ligger. Mina armar ligger kors och tvärs i alla möjliga, och omöjliga, positioner för att båda ska vara nöjda och ligga tysta. Sen är det nån av dom som rör lite på sig så att jag inte längre kommer åt, då skriks det igen… ”Igg!”, ”Håret!”. Aaaaarrgghh!!!!

På dagarna så sover dom i sin vagn. Konstigt nog går det jättebra. Jag lägger dom i vagnen, sätter på lite musik, ger dom lite välling i en flaska och går därifrån. Oftast har dom somnat på fem minuter. Men på kvällen går det absolut inte att söva dom i vagnen. Inte för att dom skulle få sova hela natten i vagnen, men jag tänkte att om dom somnar i vagnen så kanske det fungerar att flytta över dom i deras sängar därifrån eftersom att dom somnat själv. Men icke sa nicke!

Det går dock väldigt bra att leka och busa i sina sängar. Dom kan lägga sig där självmant mitt på dagen och läsa, leka ”nu ska vi sova”, eller gosa med ett mjukisdjur en stund. Förra veckan var det en sjujäkla åska som gick så det small och dånade nåt fruktansvärt. Jag har inga problem med oväder så jag för absolut inte över någon rädsla för åska och blixt på barnen. Men dom var ändå rädd för dundrandet. Damien verkade mest obekväm med det, men Kevin blev så rädd att han sprang upp i sin säng och drog täcket över huvudet. Hahahaha. Gullunge!

image

Vi är alldeles för trångbodda, trots att vi bor i tre rum och kök. Jag hade gärna velat byta ut deras spjälsängar mot en våningssäng nu, men platsen finns inte riktigt. Inte förrän att skötbordet, som står i deras rum då jag inte har plats för det någon annan stans, kan tas bort. Jag har funderat på att ta bort skötbordet, men med bajsblöjor vill jag gärna ha ett lämpligt ställe att byta dom på. Kissblöjor kan jag ju byta vart som helst och på stående fot. Men med tanke på att dom snurrar, går iväg, krånglar, sparkar etc. så vill jag inte byta bajsblöja vart som helst.

Sängarna får helt enkelt vara kvar som lekplats tills vidare 🙂

Lämna ett svar