Iiii= hungrig

I december låg jag och Damien i vinterkräksjuka och nu har Damien drabbas av magsjuka också. Stackars barn! Kevin verkar ha en mage av stål och har *peppar, peppar* inte fått varken det ena eller det andra.

I fredags eftermiddag kom farmor på besök. Barnen åt middag och en stund senare drack dom välling i soffan ihopkrupna hos farmor. Damien brukar alltid sluka all välling, men inte denna dag. Efter lite mer än halva flaskan så tog det stopp och bara några minuter därpå så kom det två härliga pölar rakt på farmors kläder. Damien hade inte visat några tecken på någon som helst sjukdom, så jag antog att han kanske ätit lite för mycket. Damien trycker nämligen i sig välling även om han är proppmätt.

En stund senare har farmor åkt hem och det är läggdags. Bara några minuter efter att ha lagt oss ner så tömmer Damien maginnehållet och hela min säng blir full av diverse matrester och maginnehåll. Suck! Måtte det finnas nån liten chans att det beror på 18 månaders vaccinationen barnen fick under gårdagen.

Upp ur sängen med Damiens skrikande och springandes efter. Inte på grund av att han kräkts utan för att jag klev ur sängen. Så är det alltid. Jag kan inte ens resa mig upp för att ta upp något från golvet utan att han blir helt hysterisk och tror att jag ska lämna honom.

Jag tog fram handdukar och började göra rent. Eller så pass rent man kan göra utan att behöva byta alla sängkläder. Jag torkade, la handdukar och plastlakan över sängen och bar iväg på nerkräksade kuddar och handdukar och la i badkaret. Det där orkade jag inte ta tag i nu. Det fick vänta till morgondagen. Vi la oss ner igen och ytterligare två gånger kräktes Damien innan klockan slagit 22.

Morgonen kom och allt var frid och fröjd. Typ… Det kändes som att jag blivit överkörd av en ångvält och Kevin var trött och slö, men inget kräksande i alla fall. Inte förrän vi la oss ner för att sova middagsvilan. Då kom lunchen upp för Damien och återigen fick jag torka kräks från hela sängen. Men den här gången hade jag i alla fall tagit det säkra före det osäkra, så han låg redan på plastlakan.

Det här är nog första gången jag önskat att jag haft torktumlare. Det går åt extremt mycket handdukar och plastlakan och helst skulle jag velat tvätta samtliga kuddar, men nu blev det bara dom som är värst nerkräksade, annars hade vi inte haft några kuddar alls att sova på. Tvätta går ju hyffsat snabbt, men att hängtorka…. !

Kvällen kom och den blev ingen skillnad från föregående kväll. Damien kräktes ner sängen både en stund efter vällingen och även en gång mitt i natten.

Efter varje kräkning så har jag hoppet om att det är sista gången, men varje gång blir jag besviken.

Idag på morgonen så fick barnen välling framför TV’n vilket dom får varje morgon. Jag pysslade på lite i köket och gick sedan på toa. När jag sitter där och gör nummer två så hör jag hur det börjar hulkas i vardagsrummet och tätt därefter ett skvalpande ljud.

– Jag kommer älskling, ropar jag från toaletten, jag måste bara torka mig först!

Damien skrek och var ledsen över ”sölet” han orsakat när jag kom med handdukar i högsta hugg.

– Vart har du kräksat då?, frågade jag

Damien gick några steg och pekade sedan på TV bänken, och mycket riktigt låg det där en fin ”vällingpöl”. Jag la handduken över pölen och Damien pekade på ytterligare en liten fläck på sidan av, en fläck som jag missat. Gullunge!!
Jag har en TV bänk med skåp under, så även dessa fick jag öppna och göra rent, för självklart hade det runnit ner där också.

Förutom att Damien kräks så mår han bra och är pigg. Man hade aldrig kunnat trott att han var sjuk om det inte vore för att han vände ut och in på magen emellanåt. Han har till och med aptit som vanligt och ”vanligt” är att han äter som en häst. Det är ju ännu mera synd om honom av den anledningen. Han är hungrig hela tiden och vill äta, men han får ju inte behålla något, så nu går han omkring hela tiden och skriker ilsket ’iiiiih’, för att han vill ha mat.

Nyponsoppan är slut och inte kan jag åka iväg och handla heller 🙁  Mjölkprodukter ska man ju undvika vid magsjuka och det enda flytande jag har hemma nu, förutom välling, är yoghurt. Suck….

Lämna ett svar