Introducerat

När barnen är vakna vill jag att dom ska sova så att jag får något gjort själv. Men när dom sover är dom så söta när dom ligger där att jag inte kan låta bli att snusa lite på dom – och då vaknar dom ju förståss!

Konstigt egentligen… Ena kan ligga och gallskrika, sparka och slå på den andre utan att den andre vaknar, men så fort mammsen ens petar lite på dom eller ger dom en fjäderlätt puss på pannan så vaknar dom direkt.

Kevin har fått vara testpilot igen

Jag har inhandlade under graviditeten en Ergobaby bärsäle med inlägg för nyfödda och nu har den fått åka upp ur kartongen. Med två skrikande bäbisar och bara två händer så behövs det extra bärhjälp. Eller med en skrikande bäbis till och med, när man har annat att göra och bäbis inte ville sova.

Första minutrarna skrek Kevin, och tyckte inte alls om att vara nerknölad i selen. Men sen slocknade han rejält.

Selen kändes säker och robust, men när jag böjer mig framåt så känns det ändå som att jag vill hålla tag om litens huvud så att han inte ramlar ur. Det lär han förmodligen inte göra, om selen sitter som den ska. Men jag vill ju inte anta det…
Efter 10 minuter i selen, som bars inomhus av en Kevin utan kläder, så var han så varm om huvudet att jag kände mig tvungen att ta ur honom ur selen så att jag inte skulle få en kokad bäbis.

Selen kändes lite osmidig för mig. Den var nog designad av en akrobat! Selen knäpper man på sig med snabbfäste runt midjan så att den sen hänger som en förkläde. Därefter tar man bäbis mot bröstkorgen med ena handen och tar på sig ”ryggsäckshandtaget” över ena armen med den andra handen. Sen tar man nästa handtag. Så här långt fungerar det bra. Men sen ska man nå ett snabbfäste som sitter mellan sina skulderblad och knäppa fast så att ”ryggsäckshandtagen” ska sitta fast och inte glida av armarna. När man väl gjort det, så spänner man remmarna rätt enkelt, så att bäbis sitter hårt fast i selen. Hade det inte varit för spännet i ryggen, så hade den varit perfekt. Men det gör alltså selen rätt besvärlig att få av och på, så det är väl inget man gör för några kortare stunder direkt.

Kevin_i_barsele

Multitasking_barsele

2 thoughts on “Introducerat

  1. Jag har en ergobaby.. och den var en räddare i nöden då min son alltid ville vara med mig. Tar lite tid att få in tekniken hur man ska få på sig den snabb och smidigt. Jag tycker dock att den var enklare och bekvämare när han blev så pass stor att man inte behövde spädbarnsinlägget! 🙂

Lämna ett svar